Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 23 december 2015

✨ GOD JUL ✨ önskar jag med "I farans riktning" av Viveca Sten

Sista utlästa boken innan jul blev en riktig juldeckare! "I farans riktning" börjar på julafton och får sin upplösning dagen före nyårsafton. Alltså är det en perfekt bok att läsa nu under jul- och nyårshelgerna! Detta är den första boken av Viveca Sten som jag läst men jag har sett filmatiseringarna som visats på TV4 i olika omgångar, under namnet "Morden i Sandhamn". Som så ofta så tycker jag att boken är bättre än TV-serien, även om också den håller hög klass enligt mig. Jag har redan beställt ännu en bok av Sten så jag fastnade absolut för hennes skrivande.

På julafton beger sig journalisten och krigskorrespondenten Jeanette Thiels ut till Sandhamn eftersom det är en plats hon känner sig trygg på. Men hon hinner inte mer än ta in på hotellet innan hon börjar må dåligt och på annandagen hittas hon död i snön utanför hotellet. Polisen Thomas Andreasson, som firat jul med familjen på Harö, är den som befinner sig närmast platsen och den som först kommer dit. Han tycker att det är något som känns misstänkt med dödsfallet och snart kan det också bekräftas att det är mord. När de börjar gräva i Thiels liv så finner de en hel del fiender. Finns mördaren i hennes personliga krets eller har mordet med hennes karriär att göra? Samtidigt brottas Thomas barndomsvän Nora Linde med både yrkesmässiga och personliga problem.

Som jag skrev ovan så kommer jag absolut att läsa mer av Viveca Sten! Jag tycker att "I farans riktning" är en mycket bra, välskriven och spännande bok! Så min uppmaning är - läs den!

Och så till sist - Jag önskar Er alla en riktigt GOD JUL!!! ⛄️


1 kommentar: