Sök i den här bloggen

Translate

söndag 31 maj 2015

"Vita spår" av Emelie Schepp

Jag börjar med att tacka Wahlström & Widstrand för denna bok! "Vita spår" är en fortsättning på "Märkta för livet" och jag tycker om båda böckerna (vill ni läsa om den första boken så klicka på titeln)! Båda böckerna handlar om åklagaren Jana Berzelius och de är välskrivna och underhållande. Jag tycker att det börjar lite segt men när historien väl tar fart så är det ett högt tempo och spänningen stiger för varje sida man läser. Emelie Schepp har skrivit två riktigt bra böcker!

En vinterkväll hittas en död thailändsk kvinna på ett X2000-tåg som stannat i Norrköping. Hennes väninna som var med henne försvinner spårlöst i kaoset som följer. Jana Berzelius utses som förundersökningsledare och tillsammans med polisen inser hon att det handlar om smuggling av narkotika. Tiden är knapp och de vet att de måste hitta kvinnans väninna. När Jana hör att poliserna Henrik Levin och Mia Bolander funnit spår som kan leda till hennes eget mörka förflutna förstår hon att hon måste jobba snabbt för att förhindra att hennes hemligheter kommer ut...

Återigen så hoppas jag på en fortsättning! Jag gillar det höga tempot som byggs upp och båda böckerna utvecklar sig till att bli bladvändare. Läs "Vita spår" men börja med den första boken i serien!

söndag 24 maj 2015

"Leon" av Mons Kallentoft och Markus Lutteman

Fasansfull spänning på högsta nivå!! Ja så kan man sammanfatta andra delen i Herkulesserien. Jag var väldigt imponerad av första boken och Mons Kallentoft och Markus Lutteman har verkligen lyckats med att följa upp den med en minst lika bra story. Det är verkligen spännande och fängslande från första till sista sidan och nu sitter jag redan och hungrar efter fortsättningen...

En liten pojke hittas fastspänd högst upp i en hög skorsten på ett fabriksområde. Han har blivit brutalt mördad och kriminalinspektör Zack Herry och hans kollegor på Särskilda enheten blir väldigt illa berörda av det fasansfulla dådet. När så en film som visar hur pojken hållits fången i en bur innan han dödats skickas till dem blir det uppenbart för dem  att det är en mycket farlig person de jagar. Samtidigt kämpar Zack med sina privata demoner och han sjunker djupare ner i sitt missbruk. Mördarjakten tar honom också in på spår som leder honom själv mycket nära döden...

Vill man ha hissnande spänning som är lättläst och välskriven ska man läsa Herkulesserien! Läs även om första delen, "Zack", genom att klicka på titeln.

Trailer för "Leon":



Ny serie på Kanal 5 - "Secrets and lies"

Den 28 maj börjar Kanal 5 att sända serien "Secrets and lies", med bl.a. Ryan Phillippe, Juliette Lewis och KaDee Strickland i rollerna. Jag har hört att den ska vara bra så jag tänker ge den en chans och se om det stämmer. Nedan kan ni se en trailer för serien.



måndag 18 maj 2015

"Den gränslöse" av Jussi Adler-Olsen (originaltitel: "Den grænseløse")

"Har du någonsin stått i motvind bakom en kamel med kolik, Carl?" (...ja det är bara en av karaktären Assads underbara kommentarer...)

Då har man ännu en gång blivit underhållen av Jussi Adler-Olsen och det var med sorgset hjärta jag läste de sista raderna i "Den gränslöse" för nu får jag börja vänta och längta efter nästa bok i serien om Avdelning Q igen... Jag älskar de här böckerna dels för att Adler-Olsen är en suverän berättare men också för att de både är spännande och roliga på en och samma gång. Enligt mig är det här bland det absolut bästa som finns i deckargenren för tillfället!

Kriminalinspektör Carl Mørck blir uppringd av en kollega, Christian Habersaat, på Bornholm. Kollegan har ett fall med en ung flicka som blev ihjälkörd 1997 som han aldrig löst och inte kunnat släppa. Nu när det är dags för pension ser han Avdelning Q  som sin sista utväg att finna den skyldige. Men innan han hinner prata till punkt avbryter Carl honom och säger att Avdelning Q har alldeles för mycket att göra. Dagen efter, på sin avtackning, skjuter Habersaat sig i huvudet och fallet hamnar ändå på Carls bord. Tillsammans med sina två medarbetare Assad och Rose beger han sig motvilligt till Bornholm. Snart har dock alla tre fastnat för fallet och de bestämmer sig för att lösa mysteriet.

Om ni inte redan läst om och bekantat er med Avdelning Q så rekommenderar jag er att göra det nu! De spännande och fängslande historierna blandas med mycket humor och underbara karaktärer som man bara inte kan få nog av....

Alla delar i serien om Avdelning Q:
"Kvinnan i rummet"
"Fasanjägarna"
"Flaskpost från P"
"Journal 64"
"Marcoeffekten"
"Den gränslöse"

fredag 15 maj 2015

"Före dig" av Lucie Whitehouse (originaltitel: "Before We Met")

Den senaste boken jag nu läst är "Före dig" av Lucie Whitehouse. Jag tyckte att den lät spännande när jag läste om den och visst är den det, men den är också lite förutsägbar. Hela boken bygger på att Hannah inser att något inte stämmer med det hennes man berättat för henne och därför inser man som läsare att allt måste vara på ett annat sätt vilket gör att man kan ana sig till vad det kan vara. Men det är också svårt att skriva en sådan här story utan att läsaren kan lista ut en del saker så jag ger den godkänt i betyg för jag tycker att den trots allt är ganska bra.

Hannah arbetar i New York då hon träffar Mark. De blir snabbt kära i varandra och snart har de gift sig. Mark är bosatt i London och eftersom de båda kommer från England flyttar Hannah tillbaka. Mark är egen företagare och har det väldigt gott ställt. Han reser en hel del i jobbet men en dag då Hannah är på flygplatsen för att hämta honom är han inte med på planet. Han hör inte av sig och han svarar varken i telefon eller på mail. Mark har inte berättat så mycket om sitt liv mer än att hans föräldrar är döda och att han och brodern inte tycker om varandra så de har ingen kontakt. Men nu när Hannah inte vet vad som hänt maken börjar hon kontakta de få personer i hans liv som hon träffat och sakta rullar en ny och skrämmande historia fram. Hon inser att hon vet betydligt mindre om Mark än hon trodde...

"Före dig" är en psykologisk thriller och som jag skrev ovan så är den ganska bra och kan man leva med en viss förutsägbarhet så rekommenderar jag den definitiv. Jag kan absolut tänka mig att läsa fler böcker av Lucie Whitehouse.

tisdag 12 maj 2015

"Vår egen lilla hemlighet" av Ninni Schulman

Nu har jag läst den senaste boken av Ninni Schulman. Jag har läst de tre tidigare böckerna i den här serien och har verkligen väntat på den här boken. "Vår egen lilla hemlighet" är en spännande, välskriven och engagerande bok. Schulman skriver om de hemskheter som sker bakom hemmets lyckta dörrar. Jag tycker att historien berättas på ett trovärdigt sätt och man känner riktigt smärtan och utsattheten som karaktärerna känner. Jag var lite besviken på förra boken, "Svara om du hör mig", men den här är lika bra som de två första böckerna och det gör mig glad för nu kan jag längta efter en ny Ninni Schulman-bok igen...

Socialsekreteraren Anna-Karin Ehn försvinner en aprilkväll då hon är på väg hem från jobbet. Hennes man anmäler försvinnandet och dagen efter är det han som hittar Anna-Karins bil vid en vägkant utanför Hagfors. I bilen finns det blod och eftersom det inte är en uppenbar plats att leta efter bilen på blir maken misstänkt för det som nu börjar likna ett mord. Och när polisen skrapar på familjens yta så sipprar det fram en del hemligheter. Samtidigt kämpar journalisten Magdalena Hansson med att få ihop familjelivet. Hon har också onda aningar om vad som pågår i en av hennes sons kompisars familj. Så pass onda aningar att hon har gjort en orosanmälan till socialen och den person som satts att utreda familjen är Anna-Karin...

Jag tycker att Ninni Schulman är bra på att skriva deckare som utspelar sig i vanlig vardagsmiljö. "Vår egen lilla hemlighet" är alltså den fjärde delen i den här serien som handlar om journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund. Läs om de tidigare böckerna genom att klicka på titlarna nedan.

"Flickan med snö i håret"
"Pojken som slutade gråta"
"Svara om du hör mig"

torsdag 7 maj 2015

"Händelser vid vatten" av Kerstin Ekman

Det här är en bok som jag nog aldrig skulle köpt själv, men den ingick i de fyra av Albert Bonniers Klassiker nyutgivna deckarklassiker som jag fick av dem. Boken är ganska tjock (591 sidor) och jag var inte så sugen på att läsa den men nu är jag glad att jag gjorde det! Det var något med Kerstin Ekmans berättelse som jag fastnade för och jag hade svårt att sluta läsa. Visst ska jag erkänna att det fanns stycken i boken som jag skummade igenom men i det stora hela så tyckte jag att den var bra och spännande.

I början av sjuttiotalet begicks ett fruktansvärt dubbelmord i den lilla norrländska byn Svartvattnet. På mordkvällen anlände Annie till byn med sin lilla dotter och den kvällen blir det Annie som hittar det mördade paret. Hon och dottern försökte hitta kollektivet de skulle bo i då hon gjorde den makabra upptäckten. Morden klarades aldrig upp och arton år senare gör Annie en iakttagelse som leder till att ondskan återigen väcks till liv i den lilla byn...

"Händelser vid vattnet" överraskade mig på ett positivt sätt och jag kan varmt rekommendera den här boken!

fredag 1 maj 2015

Jo Nesbø berättar om sin nya bok "Blod på snö"

Jag älskar Jo Nesbøs böcker och nu finns hans nya bok "Blod på snö" att förhandsbeställa. Jag tänker definitivt läsa den här boken som är den första fristående thrillern i en serie om två. Del två heter "Midnattssol" och kommer i oktober enligt Adlibris och Bokus hemsidor.

Jag tycker att Nesbø är en av absolut bästa deckarförfattarna i världen. Här nedan berättar författaren själv om den nya boken.