Sök i den här bloggen

Translate

lördag 30 januari 2016

"I maktens skugga" av Viveca Sten

För ett tag sedan läste jag min första Viveca Sten-bok, "I farans riktning", och tyckte den var så bra att jag bara var tvungen att införskaffa ännu en bok av henne. Det fick bli "I maktens skugga" som är fortsättningen på "I farans riktning". Även den här boken är bra, spännande och ganska lättläst. "I maktens skugga" är den sjunde delen i serien om Sandhamn.

Riskkapitalisten Carsten Jonsson har köpt mark på Sandhamn och där byggs det ett riktig skrythus. Hans fru är inte alls så förtjust i tanken att behöva tillbringa somrarna på Sandhamn men får finna sig i det. Men en del incidenter under bygget och otäcka händelser efter inflyttningen grusar Carstens lycka och det blir inte bättre av att hans affärer i Ryssland börjar spåra ur. När sedan en person dör under inflyttningsfesten, dit de flesta på ön bjudits in, börjar läget bli väldigt farligt för Carsten och hans familj. Det blir polisen Thomas Andreasson och hans kollegor som får utreda dödsfallet och som vanligt får Thomas hjälp av sin barndomsvän Nora Linde.

Jag kommer definitivt att läsa fler böcker i Sandhamnserien, och är ni ute efter spännande underhållande och lättlästa deckare så rekommenderar jag er att också läsa dem, om ni nu inte redan gjort det :) Jag är ju lite sen med de här böckerna...

1 kommentar: