Sök i den här bloggen

Translate

måndag 14 mars 2016

"Tredje graden" av Liselotte Roll

"Tredje graden" är ännu en av de reaböcker som jag inhandlade. Den presenterades som en bra debut av Liselotte Roll och jag får hålla med om det! Och tur är väl det eftersom jag köpte två av hennes böcker på rean. Boken är lättläst och välskriven. Den är ganska rakt berättad men det drar inte alls ner spänningen.

En lemlästad man hittas i en kolonistuga. Han har torterats innan han mördades och döden måste ha varit fasansfull kan kriminalinspektör Magnus Kalo konstatera. När också mannens dementa mor attackeras på samma sätt inser Kalo och hans kollegor att de jagar en farlig förövare. Spåren leder bl.a. bakåt i tiden till militärjuntas tortyrcenter ESMA i Argentina. Magnus fru, terapeuten Linn, engagerar sig också i fallet och det leder till att förövaren intresserar sig för hela familjen Kalo, vilket visar sig vara riktigt farligt...

Jag tycker som sagt att "Tredje graden" är en bra deckare för att vara en debut och jag hoppas att även nästa bok visar sig vara lika bra eller bättre. Boken går just nu att fynda för endast 35 kr i inbundet format hos både Adlibris och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar