Sök i den här bloggen

Translate

lördag 23 april 2016

"Det brinnande rummet" av Michael Connelly (originaltitel: "The Burning Room")

Det känns som det var väldigt länge sedan jag läste något nu och det var definitivt länge sedan jag läste en bok av Michael Connelly. Därför var det kul med en heldag med "Det brinnande rummet" som är en hyggligt spännande och lättläst bok. Alltså som Connellys böcker brukar vara. "Det brinnande rummet" är en Harry Bosch-bok och det är den 19:e (!!) delen i den serien och jag tror att jag har läst dem alla, kanske med något undantag.

Harry Bosch jobbar med cold cases och har fått en ny kollega, Lucia Soto. De tilldelas ett fall där en man precis avlidit av sviterna av en skottskada som han fick för tio år sedan. I och med att mannen nu dött och orsaken kan härledas till kulan som hela tiden funnits i hans kropp blir utredningen en mordutredning. Både höga poliser och politiker har intresse i fallet och Bosch inser att han och Soto kommer att få gå försiktigt fram och noggrant  överväga vilka ledtrådar de kan dela med sig av. Parallellt tar de sig också an ett annat kallt fall som Soto har personliga skäl till att vilja lösa. Bosch lovar att göra allt han kan för att hjälpa henne men även här måste de gå varsamt fram. Kommer de att kunna lösa de båda laddade fallen utan att det till slut slår tillbaka på dem själva?

Michael Connelly är en bra berättare och historien känns verklighetsnära. Jag tycker att "Det brinnande rummet" är en läsvärd bok precis som så många av hans tidigare böcker. Några av dem kan ni läsa om ifall ni klickar på titlarna nedan.

"Poeten" (Jack McEvoy)
"Mörkare än natten" (Harry Bosch)
"Räven" (Harry Bosch)
"Gatans lag" (Mickey Haller)
"Fågelskrämman" (Jack McEvoy)
"Nio drakar" (Harry Bosch)
"Prövningen" (Mickey Haller)
"Det femte vittnet" (Mickey Haller)
"Fallet" (Harry Bosch)
"Skuldens gudar" (Mickey Haller)

4 kommentarer:

  1. Åh det har jag missat att det kommit en ny Harry Bosch-bok! Gillar Connellys serie om Bosch, tycker det är den bästa av det han gjort! Tack för tipset! :-)

    SvaraRadera