Sök i den här bloggen

Translate

måndag 11 april 2016

"Fotografiet" av Carina Bergfeldt

"Fotografiet" är den fristående fortsättningen på "Fadersmord" som jag läste för ett tag sedan (läs om vad jag tycker om första boken genom att klicka på titeln). Jag tycker att även den andra boken är bra och välskriven. På något sätt lyckas Carina Bergfeldt att berätta och beskriva saker så att det kryper i skinnet på läsaren. Intrigen är inte jättekomplicerad men även de vardagliga problemen kommer väldigt nära och man kan känna hur karaktären känner sig.

En man försvinner efter en after work med en kollega. Hans fru anmäler honom försvunnen men eftersom det är en frisk vuxen man som är borta sätter inte polisen in alla resurser direkt. Reporten Julia Almliden tar däremot direkt tag i rapporteringen kring försvinnandet. Hennes väninna polisen Anna Eiler gör lättare efterforskningar men när en styckad kropp hittas blir situationen snabbt allvarlig. Utredningen drar fram mörka hemligheter i ljuset och mördaren måste hittas...

"Fotografiet" är spännande och lättläst med korta kapitel och jag tycker absolut att den ska läsas! Själv vill jag verkligen läsa mer av Bergfeldt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar