Sök i den här bloggen

Translate

lördag 28 maj 2016

"Det andra ansiktet" av Mari Jungstedt

Jag gillar verkligen serien om Anders Knutas och nu var det trevligt att läsa den senaste delen, "Det andra ansiktet"! Som vanligt när det gäller Mari Jungstedt så är det hyggligt spännande och väldigt lättläst. Boken smälter som glass i solsken - den är helt enkelt slut nästan innan man hunnit börja läsa... :)

En välkänd konstnär och småbarnspappa hittas mördad i sin sommarbostad i Ljugarn. När han hittas ligger han fastkedjad i sängen och först vet man inte om det handlar om ett brott eller en sexlek som gått över styr. Men snart kan man slå fast att det faktiskt rör sig om mord. Kommissarie Anders Knutas och hans team blir de som får ta sig an fallet och samtidigt som utredningen pågår börjar Knutas att känna tvivel gällande den relation han har med kollegan Karin Jacobsson. När också hans exfru dyker upp i hans liv igen ställs förhållandet med Karin allvarligt på spel.

"Det andra ansiktet" är en helt okej deckare och har man läst de andra böckerna i serien så kommer man att känna igen sig. Även om de smått liknar varandra så har jag inte alls tröttnat på att läsa dessa böcker. För mig känns det som sommar när jag läser en bok av Mari Jungstedt! ☀️

De tidigare böckerna i serien om Anders Knutas:
"Den du inte ser"
"I denna stilla natt"
"Den inre kretsen"
"Den döende dandyn"
"I denna ljuva sommartid"
"Den mörka ängeln"
"Den dubbla tystnaden"
"Det fjärde offret"
"Den farliga leken"
"Den sista akten"
"Du går inte ensam"
"Den man älskar"

2 kommentarer: