Sök i den här bloggen

Translate

lördag 11 juni 2016

"Blindgång" av Jørn Lier Horst (originaltitel: "Blindgang")

Jørn Lier Horsts serie om polisen William Wisting och hans dotter journalisten Line blir bara bättre och bättre för varje bok som kommer! "Blindgång" är den fjärde delen och det är en mycket spännande bok som håller läsaren fängslad från första till sista sidan. Handlingen är otroligt välberättad och med lagom långa kapitel är boken lättläst.

Ett halvår efter att taxichauffören Jens Hummel försvann spårlöst får polisen för första gången ett ordentligt spår att följa. Taxibilen hittas i en gammal lada ute på landsbygden. William Wisting är den ansvarige utredaren och han och kollegorna försöker återigen få svar på vad som hänt Jens. Samtidigt håller den höggravida Line på att göra sig hemmastadd i sitt nya hus i sin gamla hemstad. Hon träffar Sofie, en gammal skolkamrat, som också vänt hem efter att hon ärvt sin morfars hus. Morfadern, Frank Mandt, som var en ökänd smugglare har inte varit en del av Sofies liv, men eftersom hon är den enda efterlevande har hon fått ärva allt av honom. Line och Sofie blir snabbt väninnor och de bestämmer sig för att ta sig in i ett kassaskåp som finns i Mandts hus och där hittar de ett vapen som senare visar sig ha en koppling till mordet på en ung kvinna. Wisting kämpar med att ta reda på hur allt hänger samman samtidigt som han brottas med otåliga chefer och kollegor som inte alla är så samarbetsvilliga.

"Blindgång" är som sagt en väldigt bra och spännande bok och jag längtar redan efter att få läsa femte delen i den här serien!

Läs om de fyra tidigare delarna genom att klicka på titlarna här nedan:
"Jakthundarna"
"Grottmannen"
"Vinterstängt"

1 kommentar: