Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 2 juni 2016

"Den första lögnen" av Sara Larsson

Det här är en bok som jag länge varit nyfiken på eftersom den hyllats som en mycket bra debut! Att den åkt neråt på läslistan så länge är något jag ångrar nu för det är en väldigt bra, spännande och tankeväckande bok! "Den första lögnen" av Sara Larsson är välskriven och bra berättad. Det är spännande nästan hela tiden och boken förstördes inte ens av att jag ganska tidigt kunde räkna ut en viktig sak (skriver inte tydligare än så för att inte förstöra för er som ännu inte läst den!).

I juli 1997 våldtas Josefin brutalt under en fest i Visby. De tre förövarna går i samma skola som hon i Täby. Josefins väninna övertalar henne att anmäla killarna men det hela slutar med att killarna frias helt. Nu 13 år senare är en av dem, Oskar, på semester i Thailand med sin fru och sina två barn. Oskar är dock inte så intresserad av familjesemestern utan festar mest utan dem och under en festnatt går allt över styr och Oskar hamnar i trubbel. Något som han på alla sätt vill mörka för sin fru. Samtidigt får en annan av killarna ett hotfullt mail som otvivelaktigt hör samman med det som hände 13 år tidigare i Visby. Ska verkligheten till slut komma ikapp förövarna?

"Den första lögnen" är definitivt läsvärd och det känns som en viktig bok. Kanske är inte hela storyn verklighetstrogen men många delar är absolut det. Detta är en bok som ger mersmak och jag kan inte hoppas på annat än att det kommer mer av Sara Larsson!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar