Sök i den här bloggen

Translate

söndag 5 juni 2016

"Honungsfällan" av Unni Lindell (originaltitel: "Honningfellen") - ljudbok

Unni Lindells bok "Honungsfällan" har varit mitt sällskap på bussresor och i solstolen på sista tiden. Det är en hyggligt bra deckare om vanvett och psykologi. Av någon anledning får jag aldrig riktigt samma känsla för en bok jag lyssnar på som för en bok jag läser och detta påverkar naturligtvis omdömet. Uppläsare av "Honungsfällan" är Magnus Roosmann och han gör ett bra jobb.

En liten pojke försvinner spårlöst och en ung lettisk kvinna hittas död. Först har Cato Isaksen svårt att se ett samband mellan de två fallen men ju mer han och hans team utreder dem desto klarare blir det att de hänger ihop. Det finns flera potentiella förövare och samtidigt som Isaksen försöker lösa fallen tvingas han hantera situationen med en ny medlem i utredningsgruppen. En kollega som han har svårt att acceptera och stå ut med...

Jag ger den här boken ett godkänt betyg och funderar lite på om det skulle blivit högre om jag läst den i stället för att lyssna på den. Jag tar inte till mig ljudböcker på samma sätt som en bok jag läser men just i solstolen och som ressällskap är ljudböcker bättre enligt mig. Jag har tidigare läst "Sockerdöden" av denna författarinna och jämför jag böckerna så tycker jag att "Honungsfällan" är bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar