Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 7 juli 2016

"Under fjärilens vingar" av Lena Matthijs

Just nu har det blivit mycket Lena Matthijs för min del. Senaste lyssnade boken är "Under fjärilens vingar" och det är en mycket bra, intressant och välberättad bok. Men storyn är också ohygglig, gripande och tyvärr alltför verklighetsförankrad. Uppläsare är Torsten Wahlund och som jag skrev när jag lyssnat på förra boken så passar han utmärkt för uppgiften.

När Cecilia är 10 år gammal börjar övergrepp som kommer att förstöra hela hennes liv. Fjorton år senare försöker hon ta sitt liv och blir av polis förd till psykakuten. Det är dock inte första gången hon är där och hon har en historia av självmordsförsök bakom sig. Av den anledningen blir hon inte intagen. När hon går därifrån försvinner hon spårlöst. Dagen efter anmäls en annan ung kvinna, Nina, försvunnen och efter ett tips hittas hennes döda kropp några dygn senare. Hans Nelander-Wein och hans team utreder Ninas död och de lyckas säkra tekniska bevis på kroppen. De har dock ingen misstänkt att jämföra dem med. När en av poliserna som förde Cecilia till psykakuten hittar ett samband mellan de båda kvinnorna börjar sakta en mörk avskyvärd historia sippra fram...

Lena Matthijs böcker är verkligen läsvärda!! De känns så nära och verklighetstrogna och historierna stannar kvar i tankarna långt efter att böckerna är utlästa. "Under fjärilens vingar" är den andra fristående delen i serien som handlar om Hans Nelander-Wein och hans kollegor vid Boråspolisen. Jag har tidigare lyssnat på första delen och läst den tredje, (läs om dem genom att klicka på titlarna nedan).

"Killing your darlings"
"Lejonet från Zagros"

3 kommentarer:

  1. Gillar verkligen hennes böcker också!
    Läst alla å väntar på ny! 😊

    SvaraRadera
  2. Gillar verkligen hennes böcker också!
    Läst alla å väntar på ny! 😊

    SvaraRadera