Sök i den här bloggen

Translate

söndag 28 augusti 2016

"Sov du lilla videung" av Cilla & Rolf Börjlind

OS är över, semestern är slut och verkligheten återvände för en vecka sedan... Tanken var att jag då skulle börja läsa igen men en monsterförkylning satte stop för det. Orken har inte riktigt varit som den brukar, men nu har jag i alla fall orkat läsa ut "Sov du lilla videung" som är Cilla och Rolf Börjlinds senaste bok i serien om Tom Stilton och Olivia Rönning. Att det tagit tid att läsa den har absolut bara med förkylningen att göra och inget med bokens innehåll, för den är precis som de tidigare böckerna i serien väldigt bra och spännande. Det jobbigaste är att några av kapitlen är alldeles för långa men eftersom boken för övrigt är så bra så fungerar det ändå.

En liten pojke hittas nergrävd i en skog i Småland. Han har fått halsen avskuren men har också utsatts för övergrepp. Kroppen är väldigt illa åtgången eftersom djur har varit på den. Kommissarie Mette Olsäter och hennes team får ansvar för utredningen. I närheten av kroppen hittas också en kniv med en inskription på rumänska. Detta gör att de misstänker att pojken kan vara rom. Olivia och Tom (som Mette tagit med i gruppen) beger sig till Bukarest för att försöka fastställa pojkens identitet. En resa som blir allt annat än ofarlig. Samtidigt har den hemlösa Muriel funnit en ensam flicka på Stockholms gator. Flickan har kommit ensam till Sverige från Nigeria och Muriel bestämmer sig för att hjälpa henne. Men inte heller detta visar sig vara ofarligt utan Muriel tvingas be Tom om hjälp. De två olika händelserna binds sakta samman och snart är poliserna en dödlig verksamhet på spåren...

"Sov du lilla videung" är den fjärde delen i serien och nu har aha-upplevelsen lagt sig. De första böckerna var mer överrumplande eftersom det kändes som något nytt. Kanske är det därför som det känns som det här är den sämsta av dem. Med det sagt så ska jag poängtera att "Sov du lilla videung" inte alls är dålig utan mycket bra. Det beror helt enkelt på att de tre tidigare böckerna är ännu mycket bättre. Blir det en fortsättning på serien kommer jag absolut att läsa den!

De tidigare delarna i serien är:
"Springfloden"
"Den tredje rösten"
"Svart gryning"

4 kommentarer:

  1. Jag tycker som du, den är absolut bra men de andra var bättre!

    SvaraRadera
  2. Gillar deras böcker !

    SvaraRadera
  3. Rekommenderar också denna bok.

    SvaraRadera