Sök i den här bloggen

Translate

söndag 25 september 2016

"Monster" av Ingrid Elfberg

Oj, detta var en riktig bladvändare!! Jag har läst tre böcker innan av Ingrid Elfberg och jag har gillat dem alla tre, även om den första boken, "Gud som haver", har stått ut lite. Och nu tycker jag att "Monster" håller samma klass som den! Det är en bok om mobbing, övergrepp och familjetragedier och vad som händer när någon bestämmer sig för att hämnas. Storyn är välskriven och mycket bra berättad så att spänningen hålls vid liv genom hela boken.

Polisen Erika är sjukskriven från sitt jobb i Göteborg och åker hem till Östersund för att vila upp sig. Ingen vet att hon är gravid efter den våldtäkt som hennes man utsatte henne för. Maken sitter nu häktad pga allt han utsatt henne och andra för. Hon hinner knappt komma tillrätta i sin brors gäststuga förrän en man hittas hängd på en gammal avrättningsplats. Det som först ser ut att vara ett makabert självmord visar sig egentligen vara ett ohyggligt mord. Erika börjar, trots sin sjukskrivning, rota och luska i fallet. Detta eftersom hennes bror varit klasskamrat med den döde mannen och polisen har brodern på listan över misstänkta. När sedan en annan man begår självmord på en forntida offerplats i Göteborg börjar ett samband mellan fallen synas. Den döde i Göteborg har innan sin död fått en film skickad till sig. En film som visar hur den döde i Östersund torterats innan han dödades. Kommer polisen eller Erika hitta mördaren först och kommer någon av dem göra det innan fler offer skördas?

Ingrid Elfberg är väldigt bra på att berätta om det som händer runt oss dagligen. De vardagliga brotten som kan vara minst lika bestialiska och hemska som en okänd seriemördares framfart. Jag rekommenderar varmt "Monster" och de tre tidigare böckerna av henne. (Läs om dem genom att klicka på titlarna nedan) Själv längtar jag redan efter Elfbergs nästa bok!!

"Gud som haver"
"Till döden skiljer oss åt"
"Den du borde frukta"

5 kommentarer:

 1. Har faktiskt inte läst eller lyssnat på något av denna författare. Så nu hamnar hon på listan över kommande lyssna/läsa :-) Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut att hon ska göra! Ska bli spännande att höra vad du tycker :)

   Radera
 2. Mycket bra böcker !

  SvaraRadera
 3. Ska precis börja på Monster!
  De två tidigare böckerna gillade jag skarpt så jag hoppas på denna med. Gud som haver har jag kvar att lyssna på. Kör serien först tänkte jag. Så gött att hitta en serie man inte läst/lyssnat på och kan köra flera böcker i en rad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du också gillade dem!! Och ja visst är det toppen att hitta en hel serie som man missat så man bara kan börja plöja den :)

   Radera