Sök i den här bloggen

Translate

måndag 17 oktober 2016

"Inte ens i döden" av Donna Leon (originaltitel: "The Girl of his Dreams")

Ännu ett 29 kr-fynd från ÖoB! Jag tror att jag någon gång tidigare har läst någon bok av Donna Leon, men det var ett bra tag sedan och därför kan jag inte komma ihåg vad jag tyckte om den. Det är inte så ofta jag läser deckare som inte utspelar sig i Norden, England eller USA eftersom jag inte känner mig så bekant med andra rättsväsenden i världen. Det är också därför jag inte sett så många av dessa deckare då de gått som TV-serier. Och visst är det annorlunda att läsa en bok som utspelar sig i Italien, som "Inte ens i döden" gör. Men eftersom den är lättläst med korta kapitel och ett enkelt språk så fungerar det och jag tycker att den här boken är hyggligt bra.

Kommissarie Brunetti har ombetts av en familjevän som är präst att kolla upp en suspekt predikant som verkar lura folk på pengar. Han är sysselsatt med detta då det kommer in en tips om att en kropp hittats i vattnet och han och hans kollega Vianello beger sig till platsen för att undersöka det. Det visar sig vara en 11-årig flicka. Ingen har anmält henne saknad och obduktionen visar att hon någon gång utsatts för sexuella övergrepp. När de äntligen lyckas fastställa flickans identitet visar det sig att hon är rom och utredningen blir allt annat än lätt då inte ens hennes anhöriga vill prata med polisen.

"Inte ens i döden" är som sagt en lättläst bok som jag läste på en dag. Den har inte något speciellt som gör att den sticker ut men det är absolut en helt okej deckare som jag tycker är läsvärd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar