Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 23 november 2016

"På sex meters djup" av Denise Rudberg

Jag bara älskar den här serien! Detta trots att jag egentligen vill ha lite mer fartfyllda deckare med ett högre tempo. Men det är något med de här böckerna som jag fastnat för och kanske är det bara det att de sticker ut och skiljer sig från så många andra böcker i deckar/thrillergenren. "På sex meters djup" är precis som titeln antyder den sjätte delen i Denise Rudebergs serie om åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff och hennes två kompanjoner kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid.

Ett känt och provocerande konstnärspar försvinner spårlöst efter premiären av deras nyskrivna opera. Döttrarna anmäler föräldrarna som försvunna och media börjar omgående att spekulera om vad som hänt det omdiskuterade paret. Utöver operan tänkte de också ge ut en bok som de utlovade skulle skaka om kultur- och politikereliten. Marianne Jidhoff, Torsten Ehn och Augustin Madrid är inkopplade på fallet som går trögt att utreda eftersom det är stor brist på ledtrådar. Men när en äldre dam mördas på ett äldreboende på Gärdet ser de snart ett samband mellan mordet och försvinnandet. Är det bara en slump eller är fallen sammankopplade?

Det här är absolut ett julklappstips! Dels för att storyn tar sin början strax innan jul och det är alltid mysigt att läsa böcker under den perioden av året då handlingen utspelar sig, men också för att det är en bra och välskriven bok. Jag ser själv fram emot fortsättningen!

Läs om de tidigare delarna i serien genom att klicka på titlarna nedan:
"Ett litet snedsprång"
"Två gånger är en vana"
"Bara tre kan leka så"
"Mellan fyra ögon"
"När klockan slår fem"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar