Sök i den här bloggen

Translate

söndag 18 december 2016

"Kemisten" av Stephenie Meyer (originaltitel: "The Chemist")

❄️ Mindre än en vecka kvar till jul och den senaste tiden har jag inte hunnit läsa så mycket jag önskat så det har blivit ett par tidsinställda inlägg här på bloggen på böcker jag läst tidigare. Men nu har jag påbörjat min julledighet så nu ska det förhoppningsvis bli lite mer läsning ett tag framöver. ❄️

"Kemisten" var kanske inte en bok som fångat mitt intresse och hamnat på min "böcker att läsa"-lista så när Bonnierförlagen undrade om jag ville få boken av dem så läste jag lite om den och kom fram till att jag absolut ville läsa den. Därför tackar jag dem nu jättemycket för att de uppmärksammade mig på den och skickade den till mig!

Stephenie Meyer är mest känd för sin vampyrromansvit Twilight, vilken inte riktigt tillhör den genre böcker jag normalt läser. Därför är detta första boken av henne som jag läser. Den är ganska lång (570 sidor) men sammantaget mycket spännande och välberättad. Kanske hade den vunnit på att vara lite kortare för den började i min mening lite segt. Men efter att ha kommit igenom de första kapitlen så tog storyn en ordentlig fart och det var spännande i stort sett till sista sidan.

En före detta kvinnlig agent på flykt från sin tidigare arbetsgivare. Hon var anställd som förhörsledare i en hemlig enhet under USA:s regering. Inte många vet vem hon är och då hon tvingades att fly från sin uppdragsgivare dödades också den enda person hon någonsin riktigt litat på. Hon har undkommit ett par mordförsök efter det så när hon nu kontaktas av sin före detta hanterare blir hon misstänksam. Han säger att de behöver hjälp att stoppa en biologisk terrorattack på amerikansk mark. Är det sant vill hon naturligtvis hjälpa till men det kan också vara en fälla för att slutligen komma åt henne. Oron för att det hela ska vara sant gör dock att hon på sitt eget vis påbörjar uppdraget...

"Kemisten" är en spion- och underrättelsehistoria kryddad med romantik och mycket action. Jag rekommenderar den till alla som gillar fartfyllda böcker. Jag läser ju normalt mer renodlade deckare men tycker att det här var ett trevligt avbrott från dessa böcker. Fortsätter Meyer att skriva sådana här böcker kan jag mycket väl tänka mig att läsa fler av dem!

✨ Med den här boken önskar jag er alla en mysig fjärde advent! ✨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar