Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 24 februari 2016

"Jag lät dig gå" av Clare Mackintosh (originaltitel: "I let you go")

Oj så bra!! "Jag lät dig gå" är en mycket bra psykologisk thriller. Den är välskriven och den bjuder på spänning och överraskningar. Clare Mackintosh har skrivit en bok som griper tag i läsaren och som helt plötsligt tar en vändning som fullkomligt överrumplar en. Det är en sådan bok som man minns långt efter att man läst den.

En femårig pojke blir ihjälkörd i en smitningsolycka och hans mamma blir fullkomligt förkrossad. Poliserna som utreder fallet har inte många spår efter föraren och hela utredningen försvåras av att mamman försvinner från Bristol. När Jenna Greys liv vänds upp och ner inser hon att det enda sättet att komma vidare är att lämna hemstaden och försöka börja om på nytt. Hon hamnar i en liten by i Wales och där försöker hon desperat glömma sitt förflutna. Men minnen sipprar fram och mardrömmarna har henne i sitt grepp. Är det möjligt att börja om sitt liv och lämna det förflutna bakom sig?

Min uppmaning är LÄS "Jag lät dig gå"!! Den är fruktansvärt bra och jag är beredd att lova att ni inte kommer att bli besvikna om ni gör det! Själv hoppas jag på fler, lika bra, böcker av denna författarinna!

söndag 21 februari 2016

✿ ✿ ✿ Tävlingen om en signerad bok av Camilla Grebe
är nu avslutad! ✿ ✿ ✿

Nu är tävlingen avslutad och vinnarna har kontaktats via e-post. Tack till alla er som var med och tävlade och tack för alla fina ord om min blogg!! Det värmer massor att höra att ni gillar den! ❤️

Svaret på första frågan är (som alla svarat) Paul Leander-Engström.
Sedan var det väldigt roligt att läsa om vilka böcker ni gillar och jag kan konstatera att många av mina favoriter också är era favoriter! Jag hoppas att ni fortsätter att berätta och dela med er av vad ni tycker.

Till sist vill jag tacka Månpocket Bonnier Pocket för att jag fick tävla ut böckerna och ett stort grattis till er två som vann!! ✿ Böckerna kommer på posten.

Jag hoppas att jag i framtiden kan återkomma med fler tävlingar!

onsdag 17 februari 2016

"Fartblinda" av Carolina Neurath

Nu har jag äntligen läst "Fartblinda" av Carolina Neurath och det är en riktig bladvändare!! Jag blev ju så sugen på att läsa den när hon var på Nyhetsmorgon (TV4) och pratade om den, se det inlägget här. Nu är jag väldigt glad över att jag valde att göra det för trots att det kanske inte är en ordinär deckare med massor av mord så är den väldigt intressant och spännande! Boken är delvis inspirerad av verkligheten och det gör den ännu mera läsvärd enligt mig.

Stockholmsbanken riskerar att gå i konkurs och bankens högsta chefer drar sig inte för något när det gäller att försöka rentvå sig själva. Ekonomijournalisten Beatrice Farkas har länge försökt att få bevis för att stärka det tips hon fick om oegentligheterna som pågår på banken. Hon motarbetas från flera håll men trots det fortsätter hon att gräva. När så hennes mest insatta källa faller från sin balkong ställs allt på sin spets. Ska hon komma över de sista bevisen som knäcker männen bakom Stockholmsbankens fall?

Min uppmaning är att läsa "Fartblinda"! Man behöver inte alls vara intresserad av ekonomi och finansvärlden för att uppskatta den. Jag hoppas att det kommer att komma fler böcker av Carolina Neurath!


Du missar väl inte chansen att vinna ett signerat exemplar av "Älskaren från huvudkontoret" av Camilla Grebe! Tävlingen hittar Du genom att klicka här

måndag 15 februari 2016

Läsa eller inte läsa...?

Jag tycker att Kristina Ohlsson är en mycket bra författare och jag gillar hennes tidigare böcker jättemycket! Men hennes nya bok, "Sjuka själar", presenteras som en skräckroman och skräck är inte riktigt min genre. Så nu har jag väldigt svårt att bestämma mig för om jag ska chansa på att läsa den eller om jag ska låta bli. Jag känner inte för att bli besviken på en bok av henne...

Trailer för "Sjuka själar":



Kristina Ohlsson var den 11 februari med i "Malou Efter tio" i TV4 och ni kan se klippet från den intervjun här:



Så är det någon av er som har läst den och kan hjälpa mig med valet ifall jag ska läsa den eller inte?

Klicka på titlarna nedan för att läsa om de böcker jag läst av denna författarinna.

Fredrika Bergman-serien:
"Askungar"
"Tusenskönor"
"Änglavakter"
"Paradisoffer"
"Davidsstjärnor" 

Martin Benner-serien:
"Mios blues"
"Lotus blues"

söndag 14 februari 2016

❤️ ❤️ Alla hjärtans dag ❤️ ❤️ med Rebecca Chance och "Dödens klackar" (originaltitel: "Killer heels")

Så här på Alla hjärtans dag tänkte jag att det skulle passa med ett spännande boktips kryddat med kärlek och sex, men tyvärr så är inte "Dödens klackar" så där värst superspännande... Den är definitivt den sämsta av de tre böcker av Rebecca Chance som jag läst. Men gillar man den här typen av böcker så kanske man tycker mer om den än vad jag gjorde. Detta är ju inte min favoritgenre direkt.

Jodie är villig att göra nästan vad som helst för att uppnå sin dröm om ett toppjobb inom modebranschen, så när hennes stora idol Victoria Glossop, chefredaktör på modemagasinet Style, säger åt henne att byta namn till Coco om hon vill bli Victorias assistent så går hon omedelbart med på det. Det blir bara början på de uppoffringar som hon tvingas göra för att nå sitt mål. Victoria själv drivs av sin äregirighet och är också villig att offra massor för att klättra uppför karriärstegen. Kommer de båda kvinnorna att båda få sin drömmar uppfyllda eller kommer de att krossa varandra på vägen dit?

"Dödens klackar" är inte dålig. Den är bara inte riktigt så spännande som jag egentligen vill att böcker ska vara. Men ibland är det trevligt att läsa något annat som omväxling och jag kan inte annat än att gilla att alla de tre böckernas omslag...

Hoppas att ni alla har en fin Alla hjärtans dag!! ❤️ ❤️

De tidigare böckerna jag läst av denna författare:

"Svarta änglar"
"Falska kvinnor"

torsdag 11 februari 2016

✿ ✿ ✿ TÄVLING ✿ ✿ ✿
Vinn ett signerat exemplar av "Älskaren från huvudkontoret"

Nu har Du chansen att vinna en signerad bok
av Camilla Grebe!



Bonnier Pocket, Månpocket, har gett mig äran att få tävla ut två signerade böcker av Camilla Grebe. Det är två exemplar av pocketutgåvan av "Älskaren från huvudkontoret" som tävlas ut.

Jag har läst boken och tycker att den är väldigt bra och spännande! Vill ni vet mer om vad jag tycker om den så klicka på titeln här ovan.

Tävlingen pågår t.o.m. 20 februari och Du kan vinna en av böckerna genom att kommentera detta inlägg och där:

1. Svara på vem Camilla Grebe har skrivit "Dirigenten från Sankt Petersburg" och "Handlaren från Omsk" tillsammans med!

och

2. Nämna ett av Dina favorittips här på bloggen!

Viktigt!! Glöm inte att skriva kontaktuppgifter så att jag kan kontakta Er som vinner!

När de två vinnarna är utsedda så kommer jag att meddela dem.

Lycka till!! ✿ ✿


onsdag 10 februari 2016

"Skuggorna" av Katarina Wennstam

Jag bara var tvungen att läsa ännu en bok av Katarina Wennstam! Jag inser nu hur många bra och mästerliga böcker jag hittills missat genom att inte läsa dem förrän nu. Jag läser dem inte i rätt ordning men jag känner att det inte gör så mycket för de är så otroligt bra, välskrivna och spännande. "Skuggorna" är intressant och, som jag inser att det alltid är när det gäller Wennstam, mycket tankeväckande.

Flera män misshandlas vid olika tillfällen av ett gäng på fyra personer. Eftersom de alla har ett kriminellt förflutet är misshandelsfallen inga som polisen först kopplar ihop med varandra. Men så småningom börjar det gå upp för dem att männen alla utsätts för vad de tidigare utsatt sina fruar och flickvänner för och som allt finns redovisat i domarna mot dem. Fyra personer har alltså tagit på sig att hämnas de kvinnor som alla blivit misshandlade, förnedrade och våldtagna av män de haft en relation till. Och de gör det öga för öga, tand för tand...

"Skuggorna" är en bok om hämnd och vad som händer då rättsväsendet inte verkar räcka till i vanligt folks ögon. Jag har blivit väldigt imponerad av alla de tre böcker av Wennstam som jag hittills läst och jag rekommenderar dem varmt! Hon skriver verkligen på ett fängslande sätt och bygger upp böckerna på ett fantastiskt bra sätt så att spänningen hålls vid liv genom hela historierna.

Tidigare böcker av denna författare som jag läst:
"Dödergök"
"Stenhjärtat"

lördag 6 februari 2016

"Döden till mötes" av Agatha Christie (originaltitel: "Appointment with death")

Jag kan verkligen inte sluta läsa Agatha Christies böcker... Den här gången blev det "Döden till mötes", som jag redan läst för länge sedan men som går utmärkt att läsa om. Det är lite det som är det fina med Christies böcker - man tröttnar inte på dem!

Under en semesterresa till Jerusalem korsars Hercule Poirots och familjen Boyntons vägar. Utan att han riktigt vet vad han bevittnar hör Poirot två personer tala om att det bästa vore att döda en kvinna. Senare, efter det att ett riktigt mord begåtts, förstår han vilka det var han hörde tala och att det var ett samtal om ett verkligt mord. Familjen Boynton styrs med järnhand av modern/styvmodern och hennes nu vuxna barn har knappt haft någon kontakt med andra människor innan de reser till Jerusalem på semester. Det är också fru Boynton som mördas och Poirot bestämmer sig för att ta reda på sanningen...

"Döden till mötes" är en klurig mordgåta och jag tycker att den är riktigt bra! Boken är lättläst och spännande och det finns även en psykologiskt intressant vinkel på storyn. Jag kommer definitivt att fortsätta läsa fler böcker av deckardrottningen framöver!

tisdag 2 februari 2016

"Dödergök" av Katarina Wennstam

Äntligen har jag läst en till bok av Katarina Wennstam! Och oj så bra den var! När jag började läsa "Dödergök" så funderade jag lite på hur hon skulle kunna hålla storyn vid liv i 500 sidor eftersom det på något sätt kändes som att jag visst hur allt låg till ganska snabbt. Men där hade jag fel. Wennstam berättar den här historien på ett mycket bra och spännande sätt och boken är mycket aktuell och intressant.

Den arbetslösa journalisten Maria Allende flyttar tillsammans med sin man och dotter in i deras drömhus. De känner sig lite uttittade av grannarna och ganska snart får de veta att det skett ett mord i huset de köpt. En polisman har skjutit ihjäl sin fru och är nu dömd och sitter i fängelse. Maria tar illa vid sig av det de får veta och börjar luska i mordet och tar reda på mer om paret som tidigare bodde i deras hus. Samtidig får polisen Mats Hjörne och åklagare Madeleine Edwards ett hedersmord på halsen. Utredningen går trögt eftersom ingen vill berätta vad som verkligen hänt.

Jag tycker att "Dödergök" är en så bra, spännande och viktig bok att alla borde läsa den! Den känns verkligen verklighetsnära. Nu är jag mycket sugen på att läsa fler böcker av Katarina Wennstam!!

Jag har tidigare läst "Stenhjärtat" av Katarina Wennstam (klicka på titeln för att läsa om den).