Sök i den här bloggen

Translate

måndag 16 januari 2017

"En sång för de döda" av Stuart MacBride (originaltitel: "A Song For the Dying")

Jag är helt fast i Stuart MacBrides serie om kriminalinspektör Ash Henderson! Det är mörkt, brutalt, våldsamt, spännande och mycket mycket bra berättat! Jag läste första delen av serien, "Hälsning från de döda", alldeles nyss och som tur var hade jag fått även den andra delen i julklapp och nu är även den utläst! "En sång för de döda" är precis lika bra som den första boken och det jag gillar mest med serien är att det inte är tillrättalagt och att det uppstår oåterkalleliga motgångar, vilket gör att det på så sätt känns verklighetstroget.

För åtta år sedan härjade en seriemördare som dödade kvinnor och sydde in plastdockor i deras magar. Alla offer dog inte utan tre överlevde och de har på olika sätt haft det kämpigt sedan de överfölls. Allt har naturligtvis förvärrats av att mördaren aldrig hittades. Kriminalinspektör Ash Henderson ledde utredningen, men under de senaste åtta åren har hans liv vänts upp och ner. Hans familj har splittrats, hans karriär har slagits i spillror och han sitter nu i fängelse, där en av Oldcastles värsta brottslingar sett till att han hamnat. Men när nu ännu en död kvinna med en plastdock insydd i magen hittas får han chansen att komma ut och hjälpa till med utredningen. Polisorganisationen har förändrat sedan han hamnade i fängelse och de olika grupperingarna markerar revir samtidigt som de ska samarbeta. Men Ash har annat i tankarna också. Nu när han är ute ur fängelset tänker han också se till att han får hämnd på sin värsta fiende...

Jag rekommenderar dessa böcker så mycket!! Man måste dock vara beredd på rå brutalitet och en hel del våld. Men klarar man det ska man absolut läsa "Hälsning från de döda" och "En sång för de döda"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar