Sök i den här bloggen

Translate

fredag 24 februari 2017

"I en mörk mörk skog" av Ruth Ware (originaltitel: "In a dark, dark wood")

"I en mörk mörk skog" är min senaste lyssnade bok! Den låter väldigt spännande bara på titeln och jag tycker att den motsvarade det ganska bra. Kanske var den lite förutsägbar men det gjorde inte så mycket för det totala omdömet. Ruth Ware har skrivit en lite annorlunda bok som sticker ut bland alla deckare där ute och jag tycker att den är läsvärd. Ljudboken är 9 timmar och  51 minuter lång och uppläsare är Maria Lyckow, som gör ett mycket bra jobb.

När deckarförfattaren Nora får en oväntad inbjudan till barndomskompisen Clares möhippa blir hon lite förbryllad. Dels för att de inte haft någon kontakt på massor av år men också eftersom hon inte är inbjuden på bröllopet. Efter att ha kontaktat Nina som också är en vän från den tiden men som Nora fortfarande träffar ibland bestämmer de sig till slut för att vara med. Möhippan äger rum i ett stort glashus beläget i en ödslig skog. Väl där kan de konstatera att det inte finns någon mobiltäckning och att det är en omaka grupp människor där. Sprit, lekar och det faktum att Clare ska gifta sig med Noras stora och enda kärlek gör att saker spårar ur och osämja uppstår. Efter ett mycket våldsamt slut på helgen hamnar Nora på sjukhus med minnesförlust. Vad hände egentligen där ute i den mörka mörka skogen?

"I en mörk mörk skog" är en utmärkt ljudbok. Berättandet passar väldigt bra att lyssna på och storyn kryper in under huden. Det är nästan som när man var liten och berättade spökhistorier för varandra, fast här finns dock inga spöken...

2 kommentarer:

  1. Inga spöken... ��☹️ Låter bra utan ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den är bra även utan spöken...

      Radera