Sök i den här bloggen

Translate

lördag 18 februari 2017

"Nattmannen" av Jørn Lier Horst (originaltitel: "Nattmannen")

Den femte boken (på svenska) i serien om kommissarie William Wisting heter "Nattmannen" och det är min senaste lästa bok. Det är egentligen den första delen i serien (om jag förstått rätt) som först nu ges ut på svenska, vilket gör att det känns lite konstigt om man som jag redan läst fyra senare böcker. Jag gillar de här böckerna av Jørn Lier Horst och hittills har jag tyckt att det blivit bättre och bättre, men just den här boken lyfter inte riktigt känner jag. Trots att ingredienserna för något riktigt spännande finns där så blir det aldrig så där superspännande. Kanske beror det helt enkelt på att den skrevs innan de andra böckerna som jag läst.

En kall och dimmig höstmorgon görs en makaber upptäckt på Larviks torg. På en påle sitter ett avhugget huvud. Kommissarie Wisting och hans team måste först försöka identifiera den tonårsflicka som huvudet tillhör, men ingen har anmält någon som passar in som försvunnen. Wistings dotter Line jobbar nu som journalist på VG och gräver på sitt håll i samma fall som pappan utreder. Från varsitt håll närmar de sig sanningen om vad som hänt flickan.

Jag är som sagt lite besviken på "Nattmannen" eftersom mina förväntningar var höga. Boken är inte alls dålig men enligt mig saknar den det där lilla extra. Men jag kommer trots det att fortsätta läsa Horsts böcker.

Läs om de andra böckerna genom att klicka på titlarna nedan.
"Vinterstängt"
"Jakthundarna"
"Grottmannen"
"Blindgång"

2 kommentarer:

  1. Jag hade med svårt för att de olika delarna i denna serien kommer ut i helt fel ordning. Man tappar lätt viktiga bitar och läsningen blir inte så där bra som man kunnat önska sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller helt med dig och jag missade faktiskt att de kom i oordning ett tag vilket förvirrade mig enormt.

      Radera