Sök i den här bloggen

Translate

måndag 20 mars 2017

"Aldrig vid din sida" av Märta Holmerin

Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva om "Aldrig vid din sida" av Märta Holmerin. Stundtals funderade jag faktiskt på om det är en deckare eller om boken var tänkt som någon form av komedideckare. Dialogerna är lite kantiga och ingen av karaktärerna verkar förstå den de pratar med. Det blir faktiskt lite komiskt men jag tror att det kan bero på att det känns som att storyn har luckor ur läsarens perspektiv. Det känns som att en del bitar aldrig riktigt blev skrivna men finns i författarens huvud. "Aldrig vid din sida" är i alla fall lättläst, det finns spänning i historien och den är ju faktiskt lite underhållande.

En äldre dam hittas mördad på en kyrkogård på Gotland. Offret tillhör en grupp semestrande historieintresserade pensionärer, men hon kommer ursprungligen från ön. Med i turistgruppen finns även kriminologiprofessorn Margareta Drake och hennes systerdotter Julia. De är med då kroppen upptäcks och de börjar på egen hand luska i fallet. Men det är den vikarierande kriminalkommissarien Alexander Malmsten som leder polisen utredning. Han arbetar normalt i Stockholm men har valt att arbeta extra på Gotland under sommarens högsäsong. Alla ledtrådar leder bakåt i tiden och svaret på varför kvinnan mördats verkar ha med händelser som inträffade för 30 år sedan att göra.

"Aldrig vid din sida" är första delen i en serie och en av mina reachansningar. Jag köpte även den andra delen i serien så jag kommer antagligen att läsa även den och eventuellt så kommer jag att få en annan bild av böckerna då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar