Sök i den här bloggen

Translate

söndag 30 april 2017

"Det svarta nätet" av Val McDermid (originaltitel "Splinter the Silence")

Äntligen en ny bok om psykologen Tony Hill och kommissarie Carol Jordan! "Det svarta nätet" är den nionde boken i den här serien och jag har tyckt om allihop. Historien i den här boken är aktuell då den handlar nättroll och vad man "anonymt" kan uttrycka på nätet. Den är välberättad och hyggligt spännande och jag har alltid gillat karaktärerna i den här serien.

Tony Hill reagerar när han hör talas om en halvkänd kvinnas självmord. Han läser mer om det på nätet och någonstans i bakhuvudet ringer en klocka men han får inte grepp om vad det är. När Carol tvingas be honom om hjälp efter att ha åkt fast för rattfylla ställer han henne mot väggen angående hennes alkoholproblem. När han visar henne historien om självmordet säger hon att han antagligen reagerat på den eftersom det finns fler liknande fall. Snart har de tillsammans med sina gamla kollegor kommit en lömsk mördare på spåren. Ska de lyckas stoppa honom innan fler mord begås?

Jag gillar som sagt den här serien av Val McDermid men hon har också skrivit andra böcker. Vissa av dem tycker jag mycket om medan jag har lite svårare för andra. Kommer det fler böcker om Hill och Jordan (vilket jag hoppas) så kommer jag absolut att läsa dem!

Nu önskar jag er en trevlig och fin Valborg! ☀️ 🔥

Andra böcker av Val McDermid:
"Ett fjärran eko" (serien om Karen Pirie)
"Andras plåga" (serien om Hill och Jordan)
"I mördarens nät" (serien om Hill och Jordan)
"I terrorns skugga"
"Mörka domäner" (serien om Karen Pirie)
"Mörkrets gärning"
"Hämndens skugga" (serien om Hill och Jordan)
"Brända broar" (serien om Hill och Jordan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar