Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 25 maj 2017

"Det förlovade landet" av Mari Jungstedt

"Det förlovade landet" är den andra delen i Mari Jungstedts "nya" serie som utspelar sig på Gran Canaria. Personligen är jag mer förtjust i Gotlandsserien om Knutas, men det gör inte att jag tycker att den här serien är dålig, bara inte riktigt lika bra... Första delen i serien går att läsa om ifall man klickar på titeln i slutet av det här inlägget. Som vanligt när det gäller Jungstedts böcker så är den här boken bra berättat, intressant, lättläst och spännande. Alla Jungstedts böcker är perfekt sommarläsning så funderar ni på vad ni ska ha som sällskap i solstolen i sommar och inte läst dem än så rekommenderar jag dem varmt till det!

Svenska Linda Andersson hittas efter en rejäl festkväll brutalt ihjälslagen i den bungalow hon och hennes man hyr på Gran Canaria. De har bott där i några år och äktenskapen har gradvis förvärrats. Nu blir maken snabbt misstänkt för mordet och eftersom han själv har stora minnesluckor pga kvällen innan har han inte mycket till försvar mer än att hoppas att folk ska minnas att de sett honom på den bar han uppger att han befunnit sig på. Svenska journalisten Sara Moberg och den norska fd polisen Kristian Wede blir av olika anledningar engagerade i mordutredningen. Inte långt efter mordet utsätts flera turistanläggningar för attentat och frågan är nu om det rör sig om terrorbrott inriktade mot svenska turister eller om det rör sig om något helt annat?

"Det förlovade landet" är en bra deckare och jag tror att jag kommer att fortsätta läsa denna serie. Boken finns också som ljudbok och den är 10 timmar och 31 minuter lång. Uppläsare är Katarina Ewerlöf.

Gran Canaria-serien:
"En mörkare himmel"

Gotlandsserien:
"Den du inte ser"
"I denna stilla natt"
"Den inre kretsen"
"Den döende dandyn"
"I denna ljuva sommartid"
"Den mörka ängeln"
"Den dubbla tystnaden"
"Det fjärde offret"
"Den farliga leken"
"Den sista akten"
"Du går inte ensam"
"Den man älskar"
"Det andra ansiktet"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar