Sök i den här bloggen

Translate

söndag 7 maj 2017

"Öga för öga, tand för tand" av Mats Ahlstedt

Jag har aldrig läst något av Mats Ahlstedt innan men när jag senast skulle välja en ljudbok så kände jag att det var dags att testa. "Öga för öga, tand för tand" är den andra fristående boken i serien om gärningsmannaprofileraren Ella Werner. Denna nya bekantskap var ganska trevlig och boken är spännande och välberättad. Ljudboken är 11 timmar och 50 minuter lång och den är uppläst av Katarina Ewerlöf.

Ella Werner får ett anonymt brev som är undertecknat med ett L. Hennes tankar går genast till hennes döde exman Leonard och hennes ångest och mardrömmar kommer genast tillbaka. Leonard omkom strax efter en rättegång om grov mordbrand och illegalt spel och hans död välkomnades av Ella eftersom han misshandlat och våldtagit henne under deras äktenskap. När en rad uppmärksammade mord börjar begås i Göteborg och Ellas kollegor jagar terrorister ser hon själv ett samband med Leonards sista rättegång och hon börjar gräva i det fallet. Detta är naturligtvis inte ofarligt för henne och snart är hon i full gång med att ta reda på sanningen om det förflutna och samtidigt riskerar hon sitt eget liv...

Jag tycker att "Öga för öga, tand för tand" är en läsvärd bok om man gillar svenska deckare och jag kan själv mycket väl tänka mig att läsa eller lyssna på mer av Ahlstedt.

1 kommentar:

  1. Jag gillade också denna, en spännande och lättläst deckare.

    SvaraRadera