Sök i den här bloggen

Translate

fredag 28 juli 2017

"Andras döttrar" av Amy Gentry (originaltitel: "Good as Gone")

Nu har jag läst "Andras döttrar" som är Amy Gentrys debut och den är löst baserad på kidnappningen av Elisabeth Smart i Utah 2002. Jag hade hört talas om den här boken och tyckte att den lät spännande och intressant, vilket gjorde att jag hade förväntningar på den. De infriades inte riktigt, men boken var bra på ett helt annat sätt än jag hade trott. Gentry berättar den här storyn på ett lite annorlunda sätt och det gör att den sticker ut. Jag tycker absolut att "Andras döttrar" är läsvärd, men jag ska också erkänna att jag skummade mig igenom vissa delar av boken. Inte för att det blev dåligt utan för att jag kände berättartempot sjönk lite väl mycket på några få ställen.

Julie var 13 år då hon kidnappades från sitt hem. Hennes då 10-åriga lillasyster var enda vittnet till det som hände. Nu åtta år senare ringer det plötsligt på dörren hemma hos föräldrarna och när mamman, Anna, öppnar står en 21-årig Julie på trappan. Det omöjliga har hänt. Dottern har kommit hem. Men det är något i Anna som skaver. Är det verkligen Julie? När så en privatdetektiv kontaktar Anna och säger sig ha information om fallet inser hon motvilligt att hon måste gå till botten med allt. Vem är kvinnan som nu bor i deras hem?

Jag kan mycket väl tänka mig att läsa mer av Amy Gentry i framtiden, för med tanke på att "Andras döttrar" är en debutbok så tror jag att det kan komma fler intressanta böcker av henne framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar