Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 25 oktober 2017

"Bödelskyssen" av Mons Kallentoft

"Bödelskyssen" är den senaste delen i Mons Kallentofts serie om Linköpingspolisen Malin Fors (ni kan läsa om de tidigare böckerna i serien genom att klicka på titlarna i slutet av detta inlägg). Jag fick ingen direkt känsla av denna bok mer än att det är en ganska bra deckare och att den är lättläst. Det är inget som sticker ut och gör att det blir en aha-upplevelse att läsa den, men om man har följt denna serie så vill man nog läsa "Bödelskyssen". Som jag skrev så är boken lättläst (vilket alla Kallentofts böcker är) med korta kapitel och enkelt språk. Spänningen håller genom hela boken, vilket också är som det brukar.

En tonårstjej blir utsatt för sexuella trakasserier på en fest och det leder till slut till en total katastrof. Ett flygplan kapas innan det hinner lämna Linköpings flygplats och kaparen är villig att byta passagerarna mot tre namngivna, och för kaparen, speciella individer. Sedan hittas en tonåring brutalt mördad i en bilpress. Denna kedja av händelser är början på en mycket djävulsk vår och sommar i Linköping. Kriminalinspektör Malin Fors och hennes team utreder fallen och inser till slut att de har att göra med en mycket farlig mördare. Samtidigt kämpar Malin med att hålla sig nykter och försöka känna sig tillfreds med livet som det är nu.

"Bödelskyssen" är en bra deckare och den är, som jag skrev ovan, spännande, men det är inget med boken som jag tycker gör den till något extra ordinärt i genren. Jag kommer naturligtvis (eftersom jag läst alla tidigare böcker) att fortsätta följa denna serie och jag ser fram emot fortsättningen.

"Bödelskyssen" finns också som ljudbok. Den är 10 timmar lång och den är uppläst av Mirja Turestedt.

De tidigare böckerna i denna serie:
"Midvinterblod" (läst innan jag startade bloggen)
"Sommardöden" (läst innan jag startade bloggen)
"Höstoffer"
"Vårlik"
"Den femte årstiden"
"Vattenänglar"
"Vindsjälar"
"Jordstorm"
"Eldjägarna"
"Djävulsdoften"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar