Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 12 oktober 2017

"Lilla dockan" av Ingrid Elfberg

Jag tycker att Ingrid Elfberg går från klarhet till klarhet. Hennes debutbok blev jag väldigt imponerad av och hon har följt upp den med fyra andra spännande och välskrivna deckare där förra boken var väldigt bra och jag tycker att också "Lilla dockan" håller hög klass. Den avhandlar ett aktuellt ämne om ungas utsatthet på nätet och storyn kryper under skinnet på mig som läsare. Boken är uppbyggd och berättad så att den är spännande från första till sista sidan.

Den kända bloggerskan BellaDonna direktsänder sitt självmord där hon kastar sig från infinitypoolen högt uppe på hotell Gothia Towers. Precis innan hon kastar sig över kanten har hon berättat att hon hotats och pressats till att göra saker hon inte alls velat göra och att dela bilder på detta med någon som haft henne i ett järngrepp. 14-åriga Jennifer ser sin idol begå självmord och hamnar snart i trådar på nätet där BellaDonnas död både beklagas och diskuteras. Hon får kontakt med Emil och snart är de väldigt goda vänner. Han stöttar henne och hon honom men kan hon verkligen lita på honom och att han är den han utger sig för att vara? Torbjörn och hans kollegor på Sektionen för grova brott i Göteborg håller på att knyta ihop en utredning kring gromning av unga på nätet när de också får BellaDonnas död på sitt bord. Är hon ännu ett offer i den redan svällande utredningen?

"Lilla dockan" är en mycket läsvärd bok och den belyser verkligen problemet med hur lätt unga kan hamna i klorna på fel personer på nätet. Själv kommer jag redan nu att börja vänta på Elfbergs nästa bok...

"Lilla dockan" kommer också (precis vilken dag som helst) att komma som ljudbok.

Läs om Ingrid Elfbergs tidigare böcker genom att klicka på titlarna nedan:
"Gud som haver"
"Till döden skiljer oss åt"
"Den du borde frukta"
"Monster"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar