Sök i den här bloggen

Translate

söndag 14 januari 2018

"Tyst väntan" av Liz Nugent (originaltitel: "Lying in Wait")

Det här är en sådan bok som jag inte riktigt vet om jag gillar eller inte, inte ens nu när den är utläst. Handlingen känns lite långsam men den är samtidigt berättad på ett intressant sätt. Spänningen är psykologisk, men återigen har jag gått på att en bok jämförts med "Gone Girl" (läs om den genom att klicka på titeln) och så bra är den inte enligt mig. Däremot tycker jag att slutet lyfter hela intrycket en hel del så jag landar på betyget godkänd för "Tyst väntan" av Liz Nugent.

Lydia Fitzsimons bor i sitt storslagna barndomshem tillsammans med sin make, den framgångsrike advokaten Andrew, och deras son Laurence. Hon har nästan allt hon vill ha men inte riktigt. Jakten på det där sista som skulle fullända livet slutar med att en ung kvinna dör. Andrew och Lydia kämpar med att försöka leva som vanligt och hålla sonen ovetande, men det fungerar inte. Dessutom blir sonen bara mer och mer intresserad av den unga kvinnans öde och Lydia får kämpa med alla medel för att hålla skenet av den perfekta familjen uppe...

"Tyst väntan" är enligt mig läsvärd, men inget måste. Om jag kommer att läsa mer av Liz Nugent får framtiden utvisa. "Tyst väntan" finns också som e-bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar