Sök i den här bloggen

Translate

lördag 24 mars 2018

"Döden kvittar det lika" av Anne-Marie Schjetlein

"Döden kvittar det lika" av Anne-Marie Schjetlein är den första av årets reaböcker som jag blev lite besviken på. Det är en ganska seg historia och det känns som att allt händer i slutet och då går det i en rasande takt. Visst byggs det upp en story kring karaktärerna och man förstår ungefär vart den kommer att ta vägen, men det händer alldeles för lite i början. Boken är första delen i en serie och eftersom jag slog till på även de två följande delarna nu så kommer jag att ge serien åtminstone en chans till att få mig fast.

Läkaren Andreas bor i en fashionabel villa tillsammans med sin fru och deras två barn. Egentligen borde han vara nöjd med livet men ända sedan han träffade Tess har inget varit sig likt. Han har skaffat sig en älskarinna och inser hur missnöjd han är med sitt liv. När Tess blir påkörd och han själv blir den som opererar henne börjar hela hans tillvaro att förändras. Han vet inte att hans hustru insett att han träffat någon annan men det har hon. Frun börjar i sin tur också fundera över sitt liv och sakta återkommer minnesbilder från den barndom hon förträngt...

Jag har alltså lyssnat på "Döden kvittar det lika" och ljudboken är uppläst av Mats Eklund. Den är 9 timmar och 22 minuter lång. Anne-Marie Schjetlein har inte skrivit en dålig bok utan jag tycker bara att den saknar lite tempo, och då speciellt i början. Jag gillar att lyssna på ljudböcker innan jag somnar, men just den här var det alltså lite för lätt att somna ifrån... Nu hoppas jag på att andra delen i serien är bättre, men innan jag läser den så kommer jag troligtvis att läsa någon eller några andra böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar