Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 28 mars 2018

"Ett andra liv" av SJ Watson (originaltitel: "Second life")

På rean 2014 fyndade jag en bok av SJ Watson, "Innan jag somnar", som jag tyckte väldigt mycket om. Nu har jag återigen köpt en bok på rean av samma författare, men jag kan inte säga att det är samma aha-upplevelse den här gången och ett tag funderade jag t.o.m. på att sluta läsa "Ett andra liv". Men så tog storyn lite fart och plötsligt var det riktigt spännande. SJ Watson är bra på psykologiska historier som kryper in under skinnet på läsaren. Han är också en mästare på slut som lämnar läsaren att fundera. Sammanfattningsvis så är "Ett andra liv" en godkänd deckare men den är inte lika bra som den förra boken.

Julia lever tillsammans med sin man Hugh och deras tonårsson Connor. Att Connor är adopterad är inte någon hemlighet och inte heller att Julias syster Kate är Connors biologiska mamma. När Kate mördas förändrar det livet för alla i den lilla familjen, men kanske mest för Julia. Hon har skuldkänslor och vill ta reda på vad som hände hennes syster. Detta leder henne ut på nätet i jakt på dem som Kate kan ha träffat där. Men är alla egentligen de de utger sig för att vara? Snart har Julias liv vänts helt upp och ner och hon gör saker hon aldrig trott sig kunna göra. Kommer det att leda henne till sin systers mördare? Och hur kommer allt att påverka henne och hennes eget liv?

Jag rekommenderar "Ett andra liv" till er som gillar psykologiska thrillers. Men man måste förbereda sig på att det inte är så där värst spännande under vissa delar i början/mitten av boken. Jag kan absolut tänka mig att läsa mer av SJ Watson!

Jag hoppas att jag får mycket tid till att läsa spännande böcker under påsken, men jag vill redan nu passa på att önska er alla en riktigt härlig, fin, solig och Glad Påsk!! 🐣🐥

2 kommentarer: