Sök i den här bloggen

Translate

måndag 9 april 2018

"Döden den bitterbleka" av Anne-Marie Schjetlein

För ett tag sedan lyssnade jag på första delen i Anne-Marie Schjetleins serie om läkaren Andreas Nylund. Jag var inte jätteimponerad av den (läs om den genom att klicka här) men eftersom jag köpte hela tre delar på bokrean så bestämde jag mig för att ge serien åtminstone en chans till. Nu har jag läst den andra boken, "Döden den bitterbleka", och den är bättre och mer spännande. Det händer helt enkelt mer i den här boken. Sedan är det fortfarande mycket om karaktärerna och deras relationer, men även den delen känns mer intressant i andra boken.

Anderas får på sjukhuset in skadade pojkar som fallit offer för den pedofil som härjar i Halmstad. Pojkarna är illa tilltygade och Andreas blir naturligtvis orolig för sina två söner. De försöker tillsammans komma vidare då Andreas fru och barnens mamma för ett år sedan tog sitt liv. Hustruns biologiska syster Petra kom undan för ett år sedan och Andreas oroar sig också för att hon ska komma tillbaka och skada dem. Han börjar själv bli redo att gå vidare men vågar han? Petra har ju sagt att hon kommer att ta pojkarna om han gör något hon inte gillar eller om han berättar om henne.

Efter att ha läst "Döden den bitterbleka" så är jag säker på att jag kommer att lyssna även på den tredje delen. Den finns redan nedladdad så när jag lyssnat ut den bok jag lyssnar på nu så får det bli den. För även om det inte är den bästa deckarserien jag läst så tycker jag ändå att den är bra nog.

"Döden den bitterbleka" finns också som e-bok och som nedladdningsbar ljudbok. Den är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 9 timmar och 20 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar