Sök i den här bloggen

Translate

måndag 2 april 2018

"Förlorat ansikte" av Anna Karolina

Nu har jag äntligen läst den tredje delen i Anna Karolinas serie om polisen Amanda Paller. "Förlorat ansikte" är en mycket fartfylld och spännande deckare. Jag missade ju att läsa första delen i den här serien, men precis som andra delen ("Står dig ingen åter") så är den här boken väldigt bra. Däremot kanske jag emellanåt tycker att den tappar lite verklighetstrovärdighet men det är inte så störande som det kan bli ibland och som jag upplevt i andra böcker.

Amanda Paller får tillsammans med aspiranten Samir i uppdrag att vakta utanför flyktingen Taras rum på sjukhuset. Tara har fått syra kastat i ansiktet och vårdas för det. Men en kväll försvinner Tara från sjukhuset och Amanda och Samir blir indragna i försvinnandet. Fallet leder dem in bland knarkkungar och utnyttjade flyktingar. Samtidigt kämpar de med att försöka hitta det som kan rentvå Adnan från misstankarna gällande mord. Adnan, som är far till Amandas tvillingar och Samirs bror, har varit på flykt sedan han blev misstänkt för mord på en högt uppsatt medlem i den jugoslaviska maffian.

Jag tycker att det här är en väldigt bra serie och har ni inte läst den ännu så tycker jag  att ni ska göra det. Men gör inte som jag utan börja med den första delen i serien, "Stöld av babian", för då tror jag att ni kommer att få ut ännu mer av böckerna. Själv ser jag fram emot att läsa mer av Anna Karolina.

"Förlorat ansikte" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Mattias Linderoth och den är 11 timmar och 30 minuter lång.

2 kommentarer:

  1. Ah! Hade totalt missat att 3:an kommit ut! Den får bli nästa i tur!

    SvaraRadera