Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 19 april 2018

"Tio svenskar måste dö" av Martin Österdahl

För ett tag sedan läste jag den första delen ("Be inte om nåd") i Martin Österdahls serie om Max Anger. Jag tyckte att den var helt okej och bestämde mig för att fortsätta med serien. Jag valde att lyssna på andra delen, "Tio svenskar måste dö", vilket jag ångrar lite för jag tror att de här böckerna passar bättre att läsa då det är en hel del ryska namn att hålla reda på och då är det en fördel att kunna bläddra tillbaka några sidor emellanåt. Annars är boken hyggligt spännande och ganska bra. Ljudboken är uppläst av Magnus Roosmann och den är 15 timmar och 38 minuter lång.

Chefen på migrationsverket hittas död i en brudkista under en gårdsauktion i Roslagen. Han har delats på mitten och någon har ristat in märkliga symboler i hans kropp. Han är den första i en rad högt uppsatta svenskar som mördas på liknande sätt. Efter ett par offer inser polisen och rysslandsexperten Max Anger på Vektor att mordoffren är numrerade. Någon håller på att räkna ner från 10... Det blir en kamp mot klockan för att hitta mördaren, vars motiv verkar ligga långt tillbaka i tiden, innan fler dör. Samtidigt håller den ryska flottan sin största övning sedan murens fall och den osänkbara atomubåten Kursk går på grund. Omvärlden erbjuder sin hjälp med Rysslands nye president tar inte emot den.

"Tio svenskar måste dö" är en intressant och hyggligt spännande bok. Men som jag skrev om första delen så tror jag att det är ett plus om man inte bara gillar deckare utan också tycker det är kul med hemliga agenter, spioneri och konspirationer. Om andra boken i den här serien blir min sista eller inte måste jag fundera lite på. Det finns ju så mycket spännande böcker där ute för tillfället...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar