Sök i den här bloggen

Translate

fredag 11 maj 2018

"Änglabarnet" av Anders Gustafson och Johan Kant

Först vill jag tacka Bokfabriken för den här boken som jag verkligen ville läsa efter att jag för ett tag sedan läste "Sändebudet" av Anders Gustafson och Johan Kant. "Änglabarnet" är en liten söt bok i miniformat på bara 150 sidor. Den är lättläst och intressant, men spänningsfaktorn är inte speciellt hög. Gillar man Singöserien så tycker jag att man ska läsa den här boken.

Ett torp från 1700-talet ska renoveras. När muraren som ska fixa till murstocken börjar riva teglet upptäcker han en dold nisch och i den hittar han ett skelett. Kriminalinspektören Solbritt Andersson kallas till platsen och en utredning tar sin början. Kvarlevorna visar sig vara ett barn och när poliserna börjar rota i gårdens historia kommer mycket intressant fram. Allt från spioner, till barnkollon och nazisttillhåll. Trots att de har mer aktuella fall att utreda ger sig inte Solbritt utan hon vill ta reda på vem barnet är och vad som hände det.

Mer än så vill jag inte skriva om innehållet eftersom boken är så kort. Jag tycker att det här är en perfekt liten bok för solstolen eller hängmattan så min uppmaning är: läs "Änglabarnet"!

"Änglabarnet" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 3 timmar lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar