Sök i den här bloggen

Translate

lördag 12 maj 2018

"Hon som vakar" av Caroline Eriksson

"Hon som vakar" är en lite annorlunda och ganska spännande bok. Jag har tidigare lyssnat på "De försvunna" av Caroline Eriksson och den gav mersmak. Även "Hon som vakar" ger mig samma känsla. Jag tycker att det är kul att böckerna sticker ut och utmärker sig i en genre där så mycket liknar varandra. Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 6 timmar och 54 minuter lång.

Författaren Elena har nyligen separerat från sin man och bor tillfälligt i ett radhus. Med undantag för att hon träffar sin syster så lever hon ganska isolerat. Däremot börjar hon intressera sig för sina nya grannar. Paret mittemot verkar ha problem och hon kan inte låta bli att spionera på dem. När deras 14-åriga son Leo, som har författardrömmar, tar kontakt med henne får hon veta mer om den lilla familjen. Plötsligt släpper den skrivkramp hon lidit av och ett nytt manus tar snabbt form. Samtidigt dras hon längre in i det som händer i grannhuset och allt eskalerar snabbt. Hon oroar sig för Leo och riskerar sin egen säkerhet för hans skull. Kommer hon att kunna stoppa den katastrof hon tror är på väg att ske...

"Hon som vakar" är en bok som jag lätt kan rekommendera till alla som gillar psykologiska thrillers. Även om man kan ana sig till en del så innehåller storyn överraskningar och det är något jag uppskattar. Jag kommer definitivt att läsa eller lyssna på mer av denna författare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar