Sök i den här bloggen

Translate

måndag 21 maj 2018

"I fel sällskap" av Viveca Sten

"I fel sällskap" är den nionde och senaste delen i serien Morden i Sandhamn. Viveca Sten är duktig på att bygga upp en historia och som vanligt är den spännande och lättläst, trots ett tungt ämne. Egentligen behöver jag inte skriva så mycket mer om denna bok för det är så enkelt att om man gillar hennes tidigare böcker så kommer man även att uppskatta "I fel sällskap".

Nora Linde arbetar med ett fall där en ledare för en narkotikaliga ska åtalas för ekonomisk brottslighet. När mannens fru återigen hamnar på sjukhus efter att ha misshandlats ser Nora sin chans att försöka övertala kvinnan att vittna mot sin man. Därför övertar hon också misshandelsfallet. Kvinnan och parets lilla son placeras på skyddat boende på Runmarö. När maken upptäcker att frun är försvunnen blir situationen mycket hotfull. Med hot och våld försöker han ta reda på var hon finns för det finns inte en chans att hon ska få komma undan med att lämna honom och dessutom ta sonen med sig...

Även i den här boken får Nora hjälp av hennes närmsta vän, polisen Thomas Andreasson. Jag har långt ifrån läst alla böckerna i den här serien men de jag har läst har jag tyckt mycket om och detsamma gäller alltså "I fel sällskap". Det här är mycket en passande bok nu på våren och försommaren.

"I fel sällskap" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 12 timmar och 57 minuter lång.

Jag har också läst följande böcker i den här serien:
"I farans riktning"
"I maktens skugga"
"I sanningens namn"
samt novellsamlingen:
"Iskalla ögonblick: Tio skärgårdsberättelser"
(klicka på titlarna för att läsa om respektve bok)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar