Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 1 maj 2018

"Och sen var hon borta" av Lisa Jewell (originaltitel: "Then She Was Gone")

☀️ Sköna maj välkommen ☀️ ...även om nu vädret kanske mer lockar till att stanna inne under filten och läsa böcker... Väljer man det kanske "Och sen var hon borta" av Lisa Jewell är en passande bok!? Den är inte riktigt så bra som locktexterna vill göra gällande, men den är helt okej och den sticker ut lite vilket jag gillar. Storyn berättas ur flera karaktärers ögon och det gör den mer intressant. Spänningsfaktorn är inte jättehög då man ganska snabbt vet mycket, men inte riktigt allt...

För tio år sedan försvann Laurels femtonåriga dotter Ellie spårlöst och hittades aldrig. Då verkade det som att hon gick ut genom dörren och gick upp i rök. Hela familjens liv förändrades. Laurel och hennes man gick skilda vägar och relationen till de andra två barnen har sedan dess varit ansträngd. När Laurel nu tio år senare träffar en man faller hon för honom nästan direkt. Det dröjer inte länge innan hon får träffa hans två döttrar och när hon ser den yngsta av dem, 9-åriga Poppy, hoppar Laurels hjärta över ett slag. Poppy är nästan en exakt kopia av Ellie. Hur kan det komma sig? Har Laurel äntligen fått upp ett spår om vad som hände för tio år sedan?

"Och sen var hon borta" är en helt okej deckare. Den är lättläst och karaktärerna är intressanta. Det som kanske saknas mest är, som jag skrev ovan, lite mer spänning. Vill man läsa om fler böcker av Lisa Jewell så klicka på titlarna nedan.

"Jag fann dig"
"Flickorna i parken"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar