Sök i den här bloggen

Translate

söndag 17 juni 2018

"Levande död" av Mikael Ressem

Nu har jag för första gången lyssnat (eller läst) en bok av Mikael Ressem. Jag valde "Levande död" som är den första delen i serien om ambulanssjuksköterskan Erik Sandström. Det är en helt okej deckare och det speciella med historien är att det inte är en regelrätt polisutredning som pågår utan det är Erik och hans vän, ordningspolisen Patrik, som anar oråd kring ett par dödsfall som alla andra avskriver som tragiska olyckor. Det är alltid kul med något som gör att en deckare sticker ut i genren. Historien är spännande och lättlyssnad. Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är 11 timmar lång.

På midsommarafton hittas en ung kvinna, som varit försvunnen i några dagar, inlindad i en filt på en dammig trottoarkant i Gävle. Hon är drogpåverkad och har ett stickmärke i armen. Erik är en av två i den ambulans som kallas till platsen. Han tänker inte så mycket mer på det hela förrän det uppdagas att tjejen har skyhöga levervärden och spår av paracetamol i blodet. Strax efteråt avlider hon. Inte långt efteråt försvinner en ung man och när han hittas under liknande omständigheter har han också dödligt höga värden av paracetamol i blodet. Eriks vän, ordningspolisen Patrik, tror tvärtemot sina kollegor att det hela kan handla om brott och ber Erik om hjälp med att ta reda på vad som pågår innan någon mer dör.

Jag tror att jag kommer att läsa eller lyssna på fler böcker i den här serien för jag tycker att "Levande död" var spännande och jag fastnade för de lite udda karaktärerna i boken! Det här är ett bra boktips inför sommarens lata semesterdagar! ☀️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar