Sök i den här bloggen

Translate

söndag 19 augusti 2018

"Fällan" av Melanie Raabe (originaltitel: "Die Falle")

Åh... nu är det en sådan där bok som jag inte riktigt kan bedöma igen... Jag kom aldrig riktigt in i "Fällan" men ändå var det något som fick mig att läsa vidare. Den började lite segt för att sedan lyfta och då blev den riktigt spännande. "Fällan" sticker definitivt ut eftersom storyn är annorlunda uppbyggd, på ett sätt som gör att det mesta händer väldigt koncentrerat eftersom huvudpersonen levt isolerat i sitt hem i 11 år.

Författarinnan Linda Conrads lever ett isolerat liv i sitt hem. Hennes syster mördades för tolv år sedan och mordet klarades aldrig upp. Detta trots att Linda såg mördaren på brottsplatsen. Problemet var att hon inte kunde beskriva honom på ett så bra sätt att fantombilden blev lik. Linda har därför inte lämnat sitt hem på elva år. I ett förvirrat ögonblick ser hon mannen som mördade systern på TV. Han är en välkänd journalist och Linda är bergsäker på att det är han. Men hon inser att inte många kommer att tro på henne så hon bestämmer sig för att själv sätta dit honom. Hon skriver en bok vars handling är väldigt lik mordet på systern och bjuder hem mannen för en intervju. Hon ska samla DNA från honom och få honom att erkänna. Men hennes plan visar sig ha brister och när dörrklockan ringer befinner sig Linda plötsligt på osäker farlig mark...

Jag gillar "Fällan" av Melanie Raabe eftersom den sticker ut och är annorlunda. Den psykologiska spänningen är det inget fel på, men jag kommer inte ifrån att jag tycker att den började alldeles för segt. Men sammanfattningsvis så tycker jag nog trots allt att boken är läsvärd!

Jag tror att "Fällan" är en perfekt bok att lyssna på och som tur är finns den som ljudbok. Den är uppläst av Nina Haber och den är 10 timmar och 38 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar