Sök i den här bloggen

Translate

måndag 27 augusti 2018

"Nattskiftet" av Michael Connelly (originaltitel: "The Late Show")

Nu har jag äntligen läst första delen i Michael Connellys senaste serie. Boken heter "Nattskiftet" och huvudkaraktären i den här serien är Renée Ballard vid LAPD. Som vanligt när det gäller denna författare så är boken väldigt lättläst och det är ett högt tempo med många saker som händer på en och samma gång, vilket gör storyn realistisk. Även om det är många år sedan jag tyckte att Connellys böcker tillhör de bästa inom genren så är jag fortfarande väldigt förtjust i dem.

Den unga och lovande Renée Ballard såg ut att kunna göra en spikrak karriär inom polisen, men efter att hon anmält en överordnad för sexuella trakasserier omplacerades hon till det otacksamma nattskiftet vid stationen i Hollywood. Hon och hennes kollega är ofta först på plats vid våldsbrott, rån och mord men de får sällan eller aldrig jobba vidare med fallen utan måste oftast överlämna dem till kriminalarna som jobbar dag. En natt är hon först på plats efter en brutal misshandel av en transsexuell prostituerad som lämnats att dö på en ödslig parkeringsplats. Samma natt inträffar en dödsskjutning med fler offer på en nattklubb och hon och hennes kollega får åka även dit. Det fallet blir högprioriterat men för hennes del har hon svårt att skaka av sig misshandelsfallet och när hon ber om att få jobba vidare med det får hon faktiskt göra det. Sedan inträffar något som gör att hon också vill jobba med dödsskjutningen och på eget håll utreder hon de båda fallen. Båda kommer visa sig vara mer farliga för hennes egen del än hon kunnat tro.

Jag gillar "Nattskiftet" och kommer att fortsätta läsa den här serien. Boken finns också som ljudbok. Den är 11 timmar och 7 minuter lång och uppläst av Gunilla Leining. Vill ni läsa om fler böcker av Michael Connelly här på bloggen så sök på hans namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar