Sök i den här bloggen

Translate

lördag 4 augusti 2018

"Pärlbäraren" av Karin Pilt

Den ljudbok som jag haft som sällskap på mina motionsrundor den senaste tiden är "Pärlbäraren" av Karin Pilt. Den är uppläst av Kerstin Andersson och den är 14 timmar och 14 minuter lång. Jag hade lite svårt att hålla isär alla karaktärerna i början för de presenterades i en ganska snabb takt. Antagligen är det lite svårare om man lyssnar än om man läser eftersom man inte kan bläddra bakåt lika lätt som i en fysisk bok. Men är man bara uppmärksam på namnen i början så funkar det bra att lyssna på den. Storyn är inte superspännande men det är en helt okej deckare och betyget blir ett stabilt medelbetyg.

Mikaela Fridtorp har haft en turbulent tid den senaste tiden så hon bestämmer sig för att ta med sig familjen på semester till hennes föräldrar i Dalarna. Under en promenad vid Dalabyån hittar hon en död flicka. Polisen Freja Frisk får ansvaret för utredningen då det visar sig handla ett mord. Hon har dock svårt att helt koncentrera sig på fallet eftersom hon har stora funderingar kring sitt privatliv. Sakta börjar dock fallet klarna för både henne och Mikaela. På något sätt verkar den fridlysta flodpärlmusslan ha med mordet att göra, men på vilket sätt?

"Pärlbäraren" är som sagt en helt okej bok och eftersom handlingen utspelar sig på sommaren så är det ett bra val att läsa eller lyssna på just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar