Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 2 augusti 2018

"Svallvågor" av Amanda Jennings (originaltitel: "In Her Wake")

Jag verkar ha fastnat för att läsa psykologiska deckare just nu, men det är egentligen bara ett sammanträffande eftersom jag lyckats fynda en massa böcker på olika reor nu i sommar. "Svallvågor" är en av de böckerna och jag fastnade i den direkt när jag började läsa. Återigen kunde jag inte lägga ner en bok innan den var utläst. Amanda Jennings har kanske inte skrivit en originell bok, men storyn är så bra berättad att jag tycker att den sticker ut lite i genren.

Bella är 28 år och har levt ett i stort sett isolerat liv med sina föräldrar till den dagen hon började på universitetet. Mamman har undervisat henne i hemmet och hon har aldrig haft några jämnåriga kamrater. När hon sedan flyttar för att gå på universitetet så börjar hon direkt att träffa en tjugo år äldre lärare och snart är de gifta. När modern dör och Bella och maken åker hem till hennes pappa för begravningen är det uppenbart att fadern har något han vill berätta. Men orden vill liksom inte komma ut. Dagen efter begravningen hittar Bella sin pappa död. Han har skrivit ett brev till henne och därefter tagit livet av sig. I brevet kan Bella läsa att hennes föräldrar inte är hennes riktiga föräldrar och en adress till hennes biologiska mamma. I kuvertet finns också ett tidningsurklipp om ett barn som försvann från en campingplats i Frankrike för tjugofem år sedan. Bella lämnar sin kontrollerande make och beger sig till Cornwall för att ta reda på vem hon egentligen är...

Jag gillade "Svallvågor" väldigt mycket och rekommenderar den varmt! Själv ser jag fram emot att läsa mer av Amanda Jennings i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar