Sök i den här bloggen

Translate

måndag 15 oktober 2018

"Kallbrand" av Cilla & Rolf Börjlind

Äntligen har jag läst "Kallbrand" som är den femte delen i serien om Olivia Rönning och Tom Stilton! Jag har verkligen sett fram emot att den här boken skulle komma och efter att har läst den kan jag konstatera att den är lika välskriven som de tidigare delarna men kanske inte riktigt lika spännande. Men det betyder inte att den är dålig utan jag tycker att Cilla och Rolf Börjlind återigen har lyckats skriva en intressant bok som fångar samhällsaktuella frågor.

En familj sprängs ihjäl i sin bil i ett villaområde utanför Stockholm. Fallet hamnar på Mette Olsäters bord och bl.a. Olivia Rönning ingår i styrkan som ska utreda fallet. Olivia och hennes kollega Lisa får lite vidare och friare ramar i sitt utredningsarbete medan de andra främst riktar in sig på ett terrorspår. Detta därför att mamman i familjen var åklagare och arbetade med ett terroristmål. Tom Stilton befinner sig i Thailand tillsammans med sin sambo Luna. Han försöker bearbeta det som hände under förra fallet och mår inte så bra. Han kontaktas av en svensk kvinna i rullstol. Hon vill att Tom ska hjälpa henne att hitta en man som hon tror befinner sig i Thailand. Varför hon vill hitta honom vill hon inte berätta men Tom tar sig an fallet och det visar sig vara allt annat än ofarligt...

Läs "Kallbrand", men börja med de tidigare böckerna i serien om ni inte redan läst dem! Just nu kan man också se TV-serien som bygger på andra delen i serien, "Den tredje rösten", på söndagar på SVT1 och SVTPlay. Den har där titeln Springfloden II.

"Kallbrand" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 13 timmar och  25 minuter lång.

De tidigare böckerna i serien kan ni läsa om genom att klicka på titlarna nedan:
"Springfloden"
"Den tredje rösten"
"Svart gryning"
"Sov du lilla videung"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar