Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 8 november 2018

"Fruktans hus" av Mats Ahlstedt

"Fruktans hus" är en fristående uppföljare till "Den sista vilan", som jag nyligen lyssnade på. Ni kan läsa om den boken genom att klicka på titeln. Jag tycker att den här boken är bättre och mer spännande än förra delen. Jag hade svårt att stänga av emellanåt eftersom jag bara ville veta hur det skulle fortsätta. "Fruktans hus" är en del i serien om Fatima Wallinder, men det känns som att Ahlstedt i framtiden kan komma att knyta ihop den med Ella Werner-serien för hennes namn nämns i boken. Men det är min egen gissning.

Maja och Mikael är spekulanter på ett hus vid sjön Mjörn utanför Göteborg. Detta trots att de förra ägarna, ett äldre par, till det gamla huset blev brutalt mördade för två år sedan och det faktum att polisen aldrig lyckades lösa fallet.  Majas pappa var den som ledde utredningen för två år sedan. När de är där och tittar på huset första gången bestämmer de sig för att övernatta där bl.a. för att se om ryktena om att det spökar där är sanna. Mikael både ser och hör saker som gör att han springer ut och ner till stranden där han hittar en ung flicka död. Att hon mördats är uppenbart och fallet hamnar på Fatimas bord. Hon och hennes team ställer sig genast frågan om det nya mordet kan ha med de olösta morden att göra. Det dröjer inte länge innan de ser brister i den gamla utredningen. Mordutredningen tar dem bakåt i tiden men också till Marbella och handeln med illegal läkemedelsförsäljning. Den döda flickan visar sig komma från ett HVB-hem i närheten och när ytterligare en flicka därifrån dör under oklara omständigheter vänder poliserna sina blickar mot hemmet.

"Fruktans hus" är absolut en spännande deckare och den passar utmärkt som ljudbok. Den är uppläst av Maria Lyckow och den är 9 timmar och 14 minuter lång. Själv kommer jag definitivt att fortsätta att läsa eller lyssna på Mats Ahlstedts böcker. Och vill ni läsa om fler av hans böcker här på bloggen så sök på hans namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar