Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 27 november 2018

"Minns att du ska dö" av Åsa Bonelli

Det här var lite av en chansning från min sida, men en ganska bra sådan. "Minns att du ska dö" är kanske inte den bästa deckare jag läst och heller inte den mest spännande, men den sticker ut lite och det gör att den ändå fastnar på något sätt. Det Åsa Bonellis första spänningsroman, vilket också förstärker intrycket eftersom den är så pass bra. Visst har hon skrivit andra böcker förut, men jag har inte läst dem så jag har inget att jämföra med.

Kroppen av en man hittas på Klara Norra Kyrkogård och mordfallet hamnar på åklagare Tom Westers skrivbord. Han inser dock direkt att offret är en av hans barndomsvänner, Michael Strand, så han ber om att slippa det, vilket han också gör. Men av det han sett av utredningsmaterialet verkar det som om någon skickat en likadan låda innehållande en ros till hans gamle vän som han själv har fått. Det skärrar honom lite. Utan att Tom vet det har även mångmiljardären Simon Nobelius fått ett likadant paket. Simon, Tom och Mikael var bästa vänner som barn och de delar en mörk hemlighet som nu 30 år senare verkar komma ifatt dem...

"Minns att du ska dö" tycker jag är läsvärd, mest eftersom den är lite annorlunda men också för att den är hyggligt spännande. Blir det fler spänningsromaner av Bonelli så kan jag mycket väl tänka mig att läsa dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar