Sök i den här bloggen

Translate

lördag 24 november 2018

"När inget annat återstår" av Mats Ahlstedt

Av bara farten blev det en bok till med sommartema, fast jag inte alls är sugen på att läsa sådana den här årstiden. Den här gången berodde det på att jag kom över den billigt och att jag missat den första delen i Mats Ahlstedts serie om Ella Werner, och den heter alltså "När inget annat återstår". Jag lyssnade på den och ljudboken är uppläst av Anna Maria Käll. Den är 9 timmar och 41 minuter lång. Jag tycker att det är en helt okej deckare, men det är den sämsta i den här serien. Alltså rekommenderar jag de följande delarna mer och vill ni läsa om dem så sök på författarens namn i sökrutan ovan.

Ella Werner är ny profilerare vid Göteborgspolisen. Hennes första fall blir att hjälpa till med utredningen om mordet på en ung man. Den unge mannen visar sig vara en okänd son till den excentriske forskaren Egon Guthlin. Egons brorsdotter Sandra hamnar också i händelsernas centrum eftersom Egons son söker kontakt med henne natten då han mördas och mordet begås i huset där Sandra bor. Egons forskning har lett till att man kunnat utveckla en banbrytande substans som sägs kunna bota Alzheimers. Men det finns också en mörk sida av forskningsresultaten och testerna som gjorts och detta plågar den gamle forskaren. Sandra börjar lära känna sidor av sin farbror som hon inte haft en aning om och sanningen visar sig vara farlig för Egons närmaste...

Som jag skrev ovan så är inte det här en bok som sticker ut som något extra. Det är helt enkelt en okej deckare. Men eftersom jag gillar en hel del av författarens andra böcker så vet jag redan nu att jag vill läsa eller lyssna på mer av honom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar