Sök i den hÀr bloggen

Translate

mÄndag 24 december 2018

🎄 GOD JUL! 🎄 "Maigrets jul" av Georges Simenon (originaltitel: "Un NoĂ«l de Maigret")

God Jul! đŸŽ…đŸ»đŸ€¶đŸ» Med "Maigrets jul" vill jag önska er en fin julafton! Det kanske inte Ă€r en bok som sprider den dĂ€r fluffiga julkĂ€nslan, men det Ă€r ett klassiskt mysterium som passar perfekt för julhelgen. LedtrĂ„darna till gĂ„tans lösning portioneras ut och det Ă€r lite mysigt att försöka klura ut lösningen tillsammans med kommissarie Maigret. Boken Ă€r vĂ€lskriven och den Ă€r mycket lĂ€svĂ€rd.

Vid frukosten pĂ„ juldagens morgon fĂ„r Maigret besök av tvĂ„ grannkvinnor frĂ„n huset mittemot. Den yngre av dem har tillsammans med sin man tagit sig an hans brorsdotter Colette. Under julnatten vaknade flickan och sĂ„g en jultomte i hennes sovrum. Han hade lossat pĂ„ nĂ„gra stavar i parketten och flickan trodde han försökte ta sig ner till pojken i lĂ€genheten under. NĂ€r tomten sĂ„g att hon var vaken satte han fingret mot munnen och gav henne en dyrbar docka. Sedan försvann han. Allt verkar konstigt och den Ă€ldre grannkvinnan har övertalat flickans faster att be kommissarie Maigret om hjĂ€lp. Hon har motvilligt gĂ„tt med pĂ„ att göra det. Det blir ett riktigt julpyssel för Maigret och nĂ€r han börjar forska i familjens förflutna stöter han pĂ„ en del egendomliga saker...

"Maigrets jul" Ă€r mitt första Maigretmysterium men (som det kĂ€nns nu) inte mitt sista. Jag gillar den hĂ€r boken mycket och tror att jag kommer att lĂ€sa mer av Georges Simenon.

SĂ„ nu önskar jag er en God Jul!! đŸŽ…đŸ»đŸ€¶đŸ»
✨ Hoppas nu att ni alla fĂ„r den julafton ni önskar er ✨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar