Sök i den här bloggen

Translate

lördag 29 december 2018

"Ristat i hud" av Ashley Dyer (originaltitel: "Splinter in the Blood")

Det var länge sedan det tog så lång tid för mig att ta mig igenom en bok som det tog mig att läsa "Ristat i hud". Jag tyckte att den var svår att komma in i och jag fick aldrig något riktigt flyt i läsningen. Om det beror på mig eller boken vet jag inte, men känslan var att texten kändes "kantig" eller hur jag nu ska uttrycka mig. Själva intrigen är annars ganska spännande. Däremot kändes karaktärerna svåra på något vis. Nu har jag läst väldigt mycket den senaste tiden så eventuellt beror den här läsupplevelsen på att jag är lite mätt...

I snart ett år har poliskommissarie Greg Carver jagat en otäck seriemördare.  Mördaren tillfångatar kvinnor och ägnar veckor åt att tatuera så gott som varje centimeter av deras kroppar. Carver är helt uppslukad av fallet och därav har han och hans fru separerat. När hans kollega Ruth Lake hittar honom skjuten i Carvers lägenhet reagerar hon på instinkt och i stället för att begära förstärkning direkt så städar hon snabbt undan alla spår efter mördaren. Sedan ringer hon efter kollegorna. Carver överlever men han minns inte vad som hände den där kvällen, även om Ruth misstänker att han åtminstone delvis minns mer än han medger. Utredningen som följer blir krånglig och mycket beror på att både Ruth och Carver inte vill dela med sig av allt de vet. Är deras misstänksamhet berättigad eller gör de bara allt svårare helt utan orsak?

"Ristat i hud" är pseudonymen Ashley Dyers första del i en serie om Ruth Lake och Greg Carver. Just nu kan jag inte bestämma mig för om jag kommer ge fortsättningen en chans eller om det räcker här för min del. Nu hoppas jag att nästa bok ska kunna fånga mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar