Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 13 december 2018

✨ "Skuggorna ruva" av Jonas Moström ✨

Jag kunde inte annat än att spara den här boken av Jonas Moström och med detta inlägg önska er en fin Lucia! ✨ Den var liksom given just i dag. "Skuggorna ruva" är den femte (fristående) delen i serien om psykiatriker Nathalie Svensson och kriminalkommissarie Johan Axberg, och jag tycker att det är den bästa av dem. (Ni kan läsa om de tidigare delarna genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan) Handlingen tar sin början på Lucia och slutar på nyårsafton så den passar perfekt att läsa från och med i dag och framåt. Boken är lättläst och spännande, och jag tycker att karaktärerna växer i takt med serien.

Sextonåriga Ebba Lindgren har uppnått hennes hittills största seger och vunnit omröstningen om att bli det lilla jämtländska samhället Svartvikens Lucia. Det är den kallaste vintern på decennier men ett bråk med pappan gör att Ebba bestämmer sig för att gå till kröningen i kyrkan i stället för att låta pappan skjutsa henne. Men hon kommer inte fram och alla spår efter henne upphör på vägen där prästen sett henne stiga in i en silvrig Volvo. Ägarna till sådana bilar förhörs och bilarna undersöks. Den enda polisen inte kan titta på är en silvrig Volvo som stulits någon dag innan Ebbas försvinnande. Efter fem dagar lägger polisen i Östersund ner sökandet och dagen därpå hittas hennes lärare brutalt knivhuggen till döds i sitt kök. Den lokala polisen står och stampar så Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp kallas in. Återigen får Nathalie Svensson arbeta tillsammans med Johan Axberg och de andra medlemmarna i gruppen.

Jag gillar som sagt den här boken och som ni som följer bloggen vet så gillar jag att läsa böcker där handlingen stämmer överens med årstiden utanför fönstret. Och är ni fler som tycker att det ger en extra krydda så rekommenderar jag er att läsa "Skuggorna ruva" innan året år slut!

"Skuggorna ruva" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Marie Richardson och den är 12 timmar och 33 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar