Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 19 december 2018

"Snöfall, mirakel och frusna hjärtan" av Claire Sandy (originaltitel: "Snowed in for Christmas")

Njae den här boken föll mig inte i smaken. Det är alldeles för gulligt och försöken att krydda till det hela tycker jag misslyckas helt. Lite synd för omslaget skriker jul och jag ville att boken skulle vara bättre än den var. Det blir helt enkelt ett lågt betyg för "Snöfall, mirakel och frusna hjärtan" av Claire Sandy.

Det har gått sexton år sedan Asta flydde från Irland. Hon var bara en tonåring och hade ett barn i magen, vilket inte passade i den lilla katolska byn hon vuxit upp i. Nu är dottern Kitty 16 år och de har ett bra liv i London. Asta är hemligt förtjust i sin snygga chef, tidningsmogulen Conan. När han plötsligt kommer med förslaget att hon ska resa tillbaka till sin hembygd och undersöka en gråtande madonnastaty tvingas hon möta sitt förflutna. Tillsammans med dottern reser hon dit för att skriva artikeln. Men väl där blir inte vistelsen som hon planerat. Bland annat har en snygg engelsman flyttat dit och han visar intresse för Asta. Arbetet med artikeln går trögt och hon slåss med motstridiga känslor. När sedan ett snöoväder drar in tvingas hon stanna längre än tänkt...

Gillar ni "myspysböcker" så är detta något för er! För min del blev det som sagt alldeles för tillrättalagt och fint. Enligt mig hade boken vunnit på att vara kortare och lite mer tillskruvad, men visst ger "Snöfall, mirakel och frusna hjärtan" julkänsla så är ni ute efter det så finns det en anledning att läsa den. Vill ni hellre lyssna på den så finns den också som ljudok, uppläst av Sara Edwardsson och 13 timmar och 29 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar